• pánikbetegség +szívinfarktus 2.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor! Köszönöm válaszát! Anyukám a belgyógyászaton kezelik, és NEM kardiológus írta fel a seroxatot.....5 perces beszélgetés után egy pszihológus. A durva az, hogy most írtak neki Athimos inhalálós oldatot, amire az van írva, hogy Ne alkalmazza:Szívinfarktus után(3 hónapja volt)És 1 értágulat van a szívén......ha szívbetegségben szenved.Nagyon aggódom..... Mit csináljak? Ki tudna segíteni. Aki kezeli kard. az sajnos 70km-re van és legalább 3 hét a bejutás. Azt gondolom hogy ne alkalmazza a atimost.Ugye? köszönöm a válaszát! https://www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/szorongas_panik/107190

        Dr. Molnár Dóra válasza a szívbetegség témában

        Kedves Kérdező! Az Atimos bizonyos szívbetegségek esetén tényleg nem szerencsés választás, de teljesen tisztában volt-e az Atimost felíró orvos az édesanyja kórelőzményével. Javaslom, mivel nyilván légzési problémája van az anyukájának, hogy a kardiológiai papírokkal együtt keressék fel ismét a tüdőgyógyászt, aki, ha mégis ezt az orvosságot javasolja, akkor valószínűleg úgy gondolja, hogy a könnyített légzés, és jobb oxigén ellátás inkább javítja a szívproblémát is, és csekély az egyéb mellékhatás esélye. (Minden gyógyszernek lehet sajnos mellékhatása, de ezek a várható kedvező hatást is figyelembe véve csak kismértékűek lehetnek, hiszen akkor nem is lehetne forgalmazni őket). Tehát először konzultáljon a tüdőgyógyásszal és közben kérjen időpontot a kardiológushoz is kontrollra. Esetleg érdemes lenne 70km-nél közelebb egy kardiológus szakorvost keresniük, hiszen a szívinfarktus utáni rendszeres kontrollra egyszerűbb lenne közelebb járni. Jobbulást kívánok az Édesanyjának! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2012. április 02., 19:31; Megválaszolva: 2012. április 03., 22:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: