• bradycardia+magas pulzusnyomás=fejnyomás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Egy hete mérem a vérnyomásom, nyugalomban 110-125/50-65 körül ingadozik, az átlag pulzusnyomás 60, amiről azt olvastam, hogy már magas. A nyugalmi pulzusom 50 körül szokott lenni reggelente. Többször voltam orvosnál terhelésre jelentkező fejnyomás problémája miatt (kb 4 éve jelentkezett először). Ez a probléma mostanában is elő szokott fordulni. Eddig nem tudták miért lehet. Pszichés eredetre gyanakodtak, mert egy korábbi megerőltetés utáni rosszulét+pánik óta kezdett el jelentkezni. Talán terheléstől való félelem - emiatt elkezdtem terápiára járni. Kérdés: Azt olvastam, hogy az alacsony diasztolé + bradycardia okozhat megnövekedett koponyai nyomást. Lehetséges összefüggés ezek között? Ha igen, miként növelhetném (gyógyszer nélkül) a diasztolés értéket, hogy csökkenjen a pulzusnyomás? (Az alacsony pulzus azt gondolom edzettség jele, talán azzal nem kell foglalkozni.) Előzmények: Korábban sportoltam, időközönként újra kezdem, most ismét heti 2x3 könnyedén. Nyáron voltam kardiológiai + MR +nyaki UH vizsgálaton, ahol minden rendben volt. Korábbi (pár éves) leleteket visszanézve még nem volt ilyen alacsony a disztolé (70-80). Vérképem rendben (kb. másfél hónapos).

        Dr. Molnár Dóra válasza a vérnyomás témában

        Kedves Kérdező, a megfelelő diasztolés nyomáshoz elegendő folyadékbevitel nélkülözhetetlen. Fontos az edzések elején a kellő bemelegítés, hogy a szervezet tudjon alkalmazkodni terheléshez. Jó lenne a vérnyomást néhányszor a terhelés alatt és fejnyomás esetén is megmérni, ezekkel az értékekkel keresse fel a kardiológust. Jobbulást kívánok, tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. április 01., 15:26; Megválaszolva: 2012. április 02., 21:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: