• mi lehet a probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! 21 éves fiam pár nappal ezelőtt rosszul lett, elgyengült, hidegveritékezett és a szive nagyon gyorsan vert.Haza is jött a munkahelyéről. Megmértük a vérnyomását, ami először mérhetetlen volt. A mért érték 108/30. Azóta is rendszeresen mérjük a vérnyomását, de második érték 50 fölé nem nagyon megy. A következő értékek voltak:110/46, 120/56, 106/30 Köszönettel Szijártó Gáborné

        Dr. Molnár Dóra válasza a alacsony vérnyomás témában

        Kedves Szijártó Gáborné! A panasz hátterében ritmuszavar lehetett, okozhatta kimerültség, túlzott koffein bevitel, de valódi szívprobléma sem kizárható. Ritmuszavar esetén a digitális vérnyomásmérők az alsó értéket- diasztolés értéket- nem pontosan érzékelik. Még fontos információt jelentett volna, ha a 3. számot, a pulzusszámot is leírja. Amennyiben ismétlődik a panasz mindenképpen indokolt részletesebb kivizsgálás. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2012. március 30., 15:59; Megválaszolva: 2012. április 02., 20:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: