• Kérdések zöme 2!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Molnár Dóra doktornő! Szóval azt elfelejtettem legutóbbi levelemben írni hogy januárban volt egy felső légúti fertőzésem ami szombaton kezdődött ( lázas voltam 38 fokos) és csak hétfőn mentem el a háziorvoshoz amire ő felírt egy gyógyszert Amoxicillin-B 1000 mg-os tabletta volt amit nap kettőt kellett szednem 5 napon át. Aztán jött ez amit a legutóbbi kérdésemnél írtam a doktor nőnek. Azóta volt mellkasröntgent ami rendben volt és egy hasi ultrahangos röntgent ahol szintén minden rendben volt. Aztán múlt hét kedd reggel úgy éreztem nyom a szívemnél vagy valami hasonlót éreztem, és azt mondtam magamnak ha ez így lesz elmegyek délután az ügyeletre ha lesz ez az érzés ha nem. Szóval elmentem és mondtam a doktor úrnak mik a tünetek mik voltak és mit éreztem reggel és hogy volt nekem ez a felső légúti megbetegedésem és hogy nem-e ebből vagyis abból maradt vissza valami nekem. Erre megvizsgált és a következőket állapította meg szó szerint írom. Fizikális vizsgálatok: Garat:belövellt, Cor:tachycard szívh., Pulmo: harsogó légzés b.o. szolid mellh.dörzsölés. Alkalmazott terápia: TAVANIC 250 MG FILMTABLETTA napi 1. Diagnózis: J0280 Heveny garatgyulladás egyéb meghatározott kórokozótól. ezenkívül még recept nélkül mondta hogy ezeket a gyógyszereket szedjem: Rubophen, Tantum Lemon, Ambroxol, Aspirin-C pezsgőtabletta. Én miközben vizsgált mondtam neki és kérdeztem tőle mi ez és hogy nem-e abból maradt vissza valami gyulladás a szervezetbe és esetleg a szívnél ami volt nekem erre azt mondta de igen. Ezenkívül mondtam neki volt hogy nem tudtam nyelni egy időben azt mondta ez is attól van hogy visszamaradt nekem a gyulladás ami azóta már elmúlt. És azt mondta a Tavanic meg fog gyógyítani és meg fogja szüntetni a fájdalmat vagyis a gyulladást. Ami megmondom azóta jobb de még mindig nem az igazi. Kérdésem az lenne mit gondol doktor nő és még az hogy amikor jobb oldalt fekszem és bal karom a bal oldalon van miért nyomódik tán még mindig agyulladásmiatt.Várom válaszát! Zsolt73

        Dr. Molnár Dóra válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves Zsolt! A fájdalma még lehet a korábbi betegsége következménye is, de elhúzódó panasz esetén EKG- és esetleg részletesebb kardiológiai vizsgálat is szóba jön. Háziorvosi beutaló és általában időpont egyeztetés is szükséges területileg illetékes szakrendelésen. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2012. március 25., 15:04; Megválaszolva: 2012. március 27., 21:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: