• EKG vizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/ Doktor Úr! Egy közelgő, kisebb műtét miatt EKG vizsgálatra kellett mennem. Az orvosom majd biztos értékeli az eredményt, de amennyiben lehetséges, már ez előtt tudni szeretném, hogy minden rendben van-e, elvégezhető-e a beavatkozás. HR: 69 Pd: 82 ms PQ: 102 ms QRS: 98 ms QT: 388 ms QTc: 415 ms P ax: - 16 QRS ax: -33 bal T ax: 19 QRS-T ax (3D): 126 magasság: ~162 cm; súly: ~56 kg (25mm/s 10 mm/mV Szűrő be) Nincsenek panaszaim. Nagyon köszönöm a segítséget!

        Dr. Bene Orsolya válasza a EKG témában

        Kedves kérdező! Ezek csak az EKG-készülék által megadott adatok, csak egy részét képezik az EKG-értékelésnek. Látható egy kis bal deviáció, egy jelzetten szélesebb QRS, ezek lehet, hogy csak alkati eltérések (vagy a gép rosszul számolt), ezért jó lenne magát az EKG-t is látni (illetve pl. az ST-szakaszról nem is nyilatkozik a gép). Mindenesetre már az életkora miatt sem várható, hogy nagy eltérés legyen, de a teljes értékeléshez jó lenne, ha orvos is látná az EKG-t.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2012. március 13., 08:48; Megválaszolva: 2012. március 15., 13:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: