• vérnyomás problémák

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Terheléskor/1/2 óra kerékpározás után/ mért vérnyomásom sok esetben 148-150/40 Nyugalomban sok esetben mérek 116-120/40-45 -ös értéket.Általában normál értéket mérek. 120/60-65.Kérdésem mi lehet az oka az alacsony alsó értéknek, ugyanis ilyenkor légzési problémáim vannak.Tisztelt doktor úr/nő előre is köszönöm válaszát

        WEBBeteg szakértő válasza a alacsony diszasztolé, vérnyomás témában

        Kedves kérdező! Teljesen normális, ha terhelésre emelkedik a szisztolés vérnyomás (felső érték), a diasztolés pedig csökken (alsó érték). Az alacsony diasztolés vérnyomás hátterében állhat az erek életkorral kialakuló merevedése, meszesedése, de okozhat ilyet pajzsmirigy-betegség, aortabillentyű-elégtelenség is (bocsánat, de nem látszik teljesen, milyen betegségei vannak, lehet, hogy ez ismert is). Ha panaszok is társulnak az alacsony értékekhez, érdemes lenne kardiológiai kivizsgálásra menni.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 08., 19:37; Megválaszolva: 2012. március 18., 09:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: