Kérdések zöme!

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Egyik reggel kar váll lapocka és hátfájdalmat éreztem a bal oldalamon, ami szerdán szívdobogással párosult.Ezek után csütörtökön elmentem a háziorvosomhoz akinek ugyanezen panaszokat elmondtam mire ő rákérdezett volt e már ilyen én pedig erre neki nemmel válaszoltam. Megvizsgált a műszerével elöl hátul oldalt a bal oldalon volt mindez és a tüdőmet is. És vérnyomásomat is megmérte ami 120/80 volt ( ehhez hozzátenném hogy nekem ennél alacsonyabb szokott lenni 110/ 60 vagy ehhez közeli érték) amire azt mondta kicsit sok. Ezek után rákérdeztem mi volt ez mire gyanakszik mire ő azt válaszolta Tacyhcardia ami bárkinél előfordulhat. Ezek után felírt egy gyógyszert aminek a neve Bisoblock tabletta és hogy ezt szedjem de csak az adott gyógyszernek a felét minden reggel. Holott megnézve a gyógyszer papírját belül ezt alacsony vérnyomásúak nem szedhetnék ami nekem van vagyis furcsálottam. És még azt is hogy ezt a gyógyszert vizsgálatok nélkül írta fel és mondta szedjem tehát vér vizelet EKG és Szívultrahang nélkül. Aztán kiváltottam és szedtem és szedem mai napig is. Ezek után mikor meglett a vér és vizeletvizsgálat visszavittem a papírt a leletet és azt mondta ez nagyon jó kitűnő. Igaz három csillagom volt de azok ténylegesen minimális eltérésűek. És akkor megkérdeztem mi volt ez miért fájt a hátam a vállam a karom azt hozzátenném hogy zsibbadást nem éreztem a bal karomba. Erre azt válaszolta ízűleti probléma lehet de arra meg nem írt fel semmit sem csak javasolt egy gyógyszert amit ki is váltottam Megkérdeztem hogy a másik tablettával mi legyen szedjem vagy sem a továbbiakban erre azt válaszolta azt most már mindig szednem kell majd. Miért szedjem az orvos szerint továbbra is ezt a gyógyszert? Miből gondolja hogy ez ízületi probléma lehet csak és esetleg nem szív eredetű holott a hátamnál és bal oldalt ugyanúgy érzem a fájdalmat néha? Ön szerint nem lenne jó egy Ekg és egy szívultrahang ezek után? Ön mire gondol mi volt ez? Várom válaszát! Zsolt73

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a szívbetegség témában

Kedves Zsolt! A panasz lehetett ritmuszavar is, de mozgásszervi eltérés is lehet a háttérben. Valóban szükség lenne egy EKG vizsgálatra, Önnek igaza van. A gyógyszer szedésének további szükségességéről érdemes lenne kardiológussal konzultálnia, kérjen beutalót a területileg illetékes kardiológiai szakrendelésre. A szakorvos eldönti, hogy milyen vizsgálatokra van szükség, és ezeket el is végzi. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. március 07., 11:55; Megválaszolva: 2012. március 08., 19:48
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Terheléses ekg
Maszkban kerékpáron végzett terheléses ekg reális eredményt adhat-e.
Szívkatéterezés
SZÍVELÉGTELENSÉG
Szívdobogás
TANÁCS KÉRÉSE