• EKG leleten jelzett diagnózis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr ill. Doktornő! Egy EKG lelettel kapcsolatban írok, amit ugye egy gép értékel ki és lehetséges kóros elváltozásnak azt írta, hogy myocardiális infarktus posterior lokalizációban. Néhány adat a leletről: HR: 86 Pd: 96ms PQ: 128ms QRS: 114ms QT: 350ms QTc: 420ms P ax: 52 QRS ax: 29 normál (horizontális) T ax: 82 QRS-T ax (3D): 73 Viszont az orvos a kiadott leleten meg sem említi ezt a lehetséges elváltozást. A vérnyomásom teljesen normális általában, most a vizsgálaton sem volt nagyobb mint: 137/88 Volt laborom is nem régen (január közepén) ott is „csak” az ALP:293 valamint a húgysav: 340 szintjei emelkedettek kissé a többi érték szinte mind közép értékeken. Cukrom is jó és a koleszterin szintem is normális. Nem dohányzom és nem iszom alkoholt sem, de viszont kávézom napi 2-3x. Ezen adatok tudatában lehetséges-e a fent jelzett gép általi diagnózis? Köszönöm válaszát.

        Dr. Molnár Dóra válasza a EKG témában

        Kedves Kérdező! A gépi értékelés bizonyos algoritmusok alapján születik, ezt a legtöbb helyen nem is hagyják rajta az EKG-görbén. Bizonyos, enyhe elváltozást, az átlagtól kissé eltérő lefutású görbét okozhat a Rytmonorm, és a ritmuszavar is, amire ezt szedi, pedig erről nem írt semmit. Ez az átlagtól kissé eltérő EKG-görbe lehet a gépi diagnózis hátterében. Azzal a kardiológussal kellene konzultálnia, aki kiírta a Rytmonormot, össze lehetne a korábbi görbékkel hasonlítani a mostanit. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 07., 11:02; Megválaszolva: 2012. március 08., 19:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: