• érszűkület

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Cím! A kérdésem, hogy 35 évesen elképzelhető-e, hogy érszűkületem legyen. Soha nem dohányoztam, fogamzásgátlót azonban majdnem 20 éve szedek. Az utóbbi hónapokban járás közben nagyon fáradtnak éreztem térdtől lefelé a lábam, valamint bárhonnan felállva pár lépésig nem tudom kinyújtani a térdemet és egy mozdulatlan tömb az alsó lábszáram. De görcsöt nem nagyon tapasztaltam, így az ülőmunka rovására írtam és nem tulajdonítottam neki jelentőséget. Azon pár hete fekvés közben, nyugalmi helyzetben egyre többször érzek térdtől lefelé olyan szorító fájdalmat, amely csak az izmok nyújtásával (bokakörzés, stb..) vagy felállással és járkálással mérséklődik kicsit. Ülő munkát végzek 15 éve, de a fekvés közbeni fájdalom jellemzően nem a munkanapok után jelentkezik, hanem valamilyen mozgást (akár könnyű sétát vagy házimunkát) követően este (nem izomláz). A testsúlyom átlagos, éppen pár hónapja fogytam le 15 kilót. Lehet ez érszűkület, vagy milyen szakorvost kellene felkeresnem? Köszönettel,

        Dr. Molnár Dóra válasza a érelmeszesedés témában

        Kedves Kérdező! A panaszai alapján inkább alsó végtagi vénás betegségre /visszér probléma/ gondolnék. Nem kötelező, hogy ebben a betegségben az első jel a jól látható kidagadó, kanyargós visszér legyen, lehetnek az Ön által elmondott tünetek is vénás elégtelenség első jelei. Angiológiai szakrendelésen foglalkoznak az erek betegségeivel, itt az érszűkületes betegeket és a vénás keringési zavarral küzdő pácienseket is fogadják. Amíg eljut egy ilyen rendelésre, javaslom, hogy ülő munkája közben óránként 10 percre álljon fel, sétáljon, és mozgassa át a lábait. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 04., 20:34; Megválaszolva: 2012. március 06., 20:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Hirdetés