• kardiológia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Szeretném tudni, hogy fiamnak, akinek a diagnózisa a következő:Insuff.valv.ao.gr.II tényleg abba kell hagyni a versenyszerű sportot, mert eddig a fáradékonysága kivételével más panasza nem volt, vérnyomása mindig rendben volt és sajnos csak most derült ki egy általános orvosi vizsgálaton a baj.Nyolc éve kosárlabdázik, és most egy kardiológus azt javasolta, hogy feltétlenül abba kell hagynia, mert később komolyabb is lehet a baj.Válaszukat előre is megköszönöm, tisztelettel Juhászné Móricz Andrea.

        Dr. Molnár Dóra válasza a szívbetegség témában

        Kedves Juhászné Móricz Andrea! A fenti diagnózis azt jelenti, hogy a szívből kivezető fő verőér billentyűje nem zár rendesen, ezért bizonyos mennyiségű vér visszafolyik a bal kamrába akkor is, amikor ennek a billentyűnek zárva kellene lennie. Az, hogy mennyit sportolhat a fia, ebből a diagnózisból nem lehet megállapítani. Részletesebb vizsgálat alapján lehet erről nyilatkozni. Azért nem szokták engedni a versenysportot azoknak, akiknek ismert, de esetleg még nem súlyos szívhibája van, mert a versennyel járó izgalom, és a jelentős fizikai terhelés miatt sok stresszhormon szabadul fel a szervezetben, és ez, a már nem teljesen egészséges szívben, veszélyes ritmuszavart okozhat. De az élsport és a hobbi szintű testmozgás között nagy a különbség, azt tanácsolom, hogy kérjék ki sportorvos véleményét. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 03., 15:12; Megválaszolva: 2012. március 06., 16:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: