• El pattant egy ér a lábamon Picur!

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tegnap este a fürdőkádból kilépve, valami (recsenést-kattanást) hallottam és olyan érzésem volt, mintha a jobb térdem kicsavarodott volna!! Ezzel nem foglalkoztam, majd éles fájdalmat éreztem a lábamban, és meg néztem mi az! El pattant egy ér és egy piros csík a bokám felé elindult! (Édesanyám bekente---Phenibutanzon kenőccsel és vizes ruháztuk is, és fel is lett polcolva! Még mindig fáj! Azt kérdezném mi ennek az orvosi neve? Hogyan lehet ezt kezelni? Mennyi idő alatt jön helyre? és milyen gyógyszereket, krémet, vizsgálatot javasol?

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a érszakadás, érpattanás, elpattanó ér témában

        Kedves Kérdező! A rossz mozdulat következtében a térdben található 8-as alakú porcgyűrű sérülni tud, ezért mindenképpen javasolnám, hogy mutassa meg lábát sebésznek. A felszínes ér szakadása csak kísérőjelenség, a bőr alá történő bevérzés kezelésére jó a Phenylbutazon krém is, a borogatás, felpolcolás is. A vérömleny felszívódása több napot, esetleg hetet is igénybe vehet. Esetleg heparin tartalmú kenőcsöt is lehet használni, recept nélkül kapható a patikákban. Orvosi elnevezések: Contusio genu l.d. Laesio menisci? Ruptura venae popliteae ld? Üdv: dr Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus Itt kérdezhet

        Dr. Tomonkó Magdolna
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 29., 19:18; Megválaszolva: 2012. március 02., 12:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: