• Érszűkület szűrése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktorúr/Doktornő! Az lenne a kérdésem, hogy hogyan vizsgálják ki hogy van-e érszűkületem illetve van-e erre ingyenes szűrés? Arra is kíváncsi lennék hogy ha pl. kevés mozgás miatt kialakult egy enyhébb érszűkület akkor azt csökkentheti-e ha elkezd rendszeresen mozogni, sportolni az illető, esetleg milyen mozgásformákat javasolna? Köszönöm

        Dr. Csuth Ágnes válasza a érelmeszesedés témában

        Az érszűkületet célzottan rutinszerűen nem szűrik, hanem a kardiovaszkuláris rizikót becslik, mely az ön korában alacsony szokott lenni. Az érelmeszesedés elkerülhetetlen folyamat a kor előrehaladtával, egészséges étkezés, a súly optimalizálása, a rendszeres testmozgás, a dohányzás kerülése javasolt. Ha gondolja, keresse fel háziorvosát, és kérje meg, hogy becsülje meg az ön kardiovaszkuláris rizikóját.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 29., 17:34; Megválaszolva: 2012. március 02., 10:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: