• Meddig lehet szedni folyamatosan egy diabetes 2-es kezelésre írt gyógyszert?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        2000.dec.óta vagyok 2-es cukorbetegségben és a szív diagnózis is akkor lett kimutatva, bár előtte már szívritmuszavar volt gyerekkorom óta,. Azóta szedem az Adimet 850 mg. naponta 1x. reggel. Mondták, hogy szedjem esetleg este is, de akkor már erős hasmenés kenne az ára. Illetve szívre: Renitec, Lokren, Digoxin, Simvacol. A koleszterin és a Triglicerid eredmények jók. 2004.ben hozzájött egy Gliprex 3mg.os gyógyszer reggelente 1 alkalommal. Már 12 és 7 éve szedem a fent leírt gyógyszereket. Nem tudom nem szokta-e meg a szervezet, vagy nincs esetleg újabb gyógyszer, ami hatásosabb lehet azóta? Fáradozásukat köszönöm előre is. Tisztelettel,

        Dr. Molnár Dóra válasza a cukorbeteg témában

        Kedves Kérdező! Részletes kardiológiai lelet /melynek része a szív ultrahang is/ és az anyagcsere paraméterek ismeretében /éhomi vércukor, étkezés utáni vércukor, HbA1c, vizelet cukor, aceton, mikroalbuminuria stb./ lehetne megmondani, hogy a beállított terápia megfelelő-e Önnek. Van többféle újabb gyógyszer cukorbetegségre, melyet csak diabetológiai szakrendelés orvosa javasolhat, ezért érdemes lenne felkeresni egy ilyen speciális szakrendelést, melyen a terápia módosítás szükségességéről dönthet a szakorvos. Az EKG alapján Ön bizonyára rendszeresen kardiológiai ellenőrzésre is jár, ezeket a leleteket is vigye el a diabetológiára. Javaslom, hogy családi orvosát kérdezze, meg, hogy hol van Önhöz közel ilyen rendelés, és kérjen beutalót is. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 14., 14:27; Megválaszolva: 2012. február 15., 16:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Hirdetés