• szapora pulzus és Concor

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        31 éves nő vagyok. Heves szívdobogásokkal, szívtáji nyomó, lebegő érzéssel és néha előforduló mellkasi szorításokkal fordultam orvoshoz. Előre stresszre gyanakodott, majd Holter vizsgálatot javasolt, amelynek eredeménye: sinus tachycardia, átlagos fr:94/min Vizsgálat alatt néhány SES és Ves. Kritikus bradycardia, tachycardia, mialignus ritmuszavar nem volt, significans mértékű St eltérés nem került rögzítésre. utrahangon is mindent rendbe találtak. Concort kaptam napi 2, 5 mg-ot, viszont az orvos rámbízta a beszedését. Itt elbizonytalanodtam. Itthon mérem azóta is a pulzusom, általában 85-89 között mozog, vérnyomásom 110/70 néha mérek 70 fölötti értékeket is, de vannak napok, amikor 98-104 körüli a pulzusom, ilyenkor nem érzem annyira jól magam. Erősen dobog a szívem és rossz a közérzetem is. Gyógyszert még nem szedtem be. Mit javasol? Rosszat teszek magamnak, ha nem veszem be? Igazából a mellékhatások miatt óckódom tőle. Válaszát előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a TSH témában

        Kedves Kérdező! Fiatal nőknél az Ön problémája nem ritka. Nem tudom, hogy laboratóriumi vizsgálat- TSH meghatározás történt-e, ezzel pajzsmirigy betegség kizárható lenne a tünetek hátterében. A gyógyszer, amit Önnek a kardiológus javasolt, valóban szüntetheti a panaszokat, azt javaslom, minden reggel vegyen be 1, 25mg-nyi adagot, igyon napi 2L folyadékot, kerülje a koffein bevitelt, rendszeres könnyű fizikai aktivitást is végezzen, és néhány héttel későbbre beszéljen meg egy kontrollt a kezelő orvossal, hogy értékeljék a terápia hatásosságát. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 14., 07:51; Megválaszolva: 2012. február 15., 14:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: