• pészméker kell-ene

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Köszönöm utolsó válaszát Dr Bene Orsolya Doktornő! A bal szár Tawara ingerületvezetéke ott halad el, ahol egy kis, régi infarktust állapítottak meg, elhalás kevesebb mint 10 % az eredmény szerint. Nos ezt a kis elhalt részt az ingerületvezeték ki kell kerülje, ki is kerüli, de ettől soha nem jó a pihenésben sem az EKG. Megelőzésnek javasoltak Aszpirin Protectet, amitől nagy gyomor és hasi fájások jelentkeztek, és nagy étvágytalanság, fogytam, abbahagytam, eszek.Dolgozom, de néha inkább bal oldal felé húzódik a ritkán jelentkező fájdalom, és a vérnyomásom 103/60/70, vagy 98/56/66 általában és főleg este. Nagyon ritkán nappal 110/66/70. Volt a ki azonnali pészmékert akart beültetni. Jelenlegi munkámat nem folytathatnám... más szakmát nem tudok! Megkaptam a javaslatot mástól (GOKI) hogy időszakos kontrollra menjek, egyenlőre nem kell. Néha bennem van, hogy biztos? Ez az én betegsége az első stádium, soha nem ájultam még el. Ez utóbbi meg is nyugtat. Ön szerint a Bal Tawara szár blokk második stádiumában kell csak a pészméker? És most baj, hogy nem szedem az aszpirint, még 3 hetet ameddig kontrollra kerülök? Előre is köszönöm kedves válaszát. Tisztelettel: Sz.László

        Dr. Molnár Dóra válasza a szívbetegség témában

        Kedves László, én nem Bene Orsolya vagyok, ezért nem ismerem részletesen a problémáját, a ritmuszavarral kapcsolatos kérdéseire nem tudok korrekt választ adni. Az Aspirin Protect mellett jelentkező gyomorpanaszra van megoldás, első körben házi orvosát keresse fel, aki valószínűleg ad gyomorvédő gyomorvédő gyógyszert, illetve gasztroenterológiára utalja. Az Aspirin Protect helyett a vizsgálatokat követően a kardiológus javasolhat egy másik fajta gyógyszert, amely ritkábban okoz mellékhatást. Ha tűrhetetlenek a gyomorpanaszok, haladéktalanul keresse fel az ügyeletet. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus.


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2012. február 07., 22:05; Megválaszolva: 2012. február 10., 15:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: