• Szívkatéterezés egy veszélyes beavatkozás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Nő/Úr! Azzal a kérdésekkel fordulok Önhöz, hogy tegnap a párom nem kapott levegőt fulladt és vert nagyon a szíve bevittük itt németországba a kórházba rögtön elkezdték a vizsgálatokat, majd megfigyelés alatt tartották, a doktor szívbetegségre gondolt és szívkatéterezést csináltak nála a csuklóján végezték el, még este megtudtuk hogy semmi probléma nincs a szívnél minden rendbe volt! az lenne a kérdésem hogy ezzel tud e majd normális életet élni ez a katéterezés nem egy veszélyes beavatkozás? Ugyanugy fog majd dolgozni tudni? Kétségbe vagyok esve mert olyan fiatalon esett át ezen! Én arra gyanakodtam hogy szinte minden nap colat iszik sok kávét és cigizik is ja és festő rengeteg káros vegyianyagot lélegez be!! Gondolom ez is meginditja a szívet! Kétségbe vagyok esve! Előre is köszönöm válaszát! Üdvözlettel: T.Dóra

        Dr. Molnár Dóra válasza a szívkatéter témában

        Kedves Dóra! Először is nyugodjon meg! A szívkatéterezésen már túl van a párja, tehát ennek veszélyeivel már gyakorlatilag nem kell számolni. Nagyon jó lett a vizsgálat eredménye: megállapították az Ön leírása alapján, hogy nincs probléma a párja szívével. A szívkatéterezés egy diagnosztikus módszer, tehát nem ettől függ, hogy milyen életmódot folytathat a páciens a jövőben. Mivel a vizsgálat eredménye jó, ezért a normál napi életét folytathatja a párja, ha egyéb problémát sem találtak a kivizsgálás során. Abban Önnek teljesen igaza van, hogy a jelentős koffein bevitel, a dohányzás, a túlhajszolt életmód hosszútávon az egészség rovására megy. Javasolt a dohányzás elhagyása, napi maximum 1-2 kávé, vagy ennek megfelelő mennyiségű koffein bevitel, illetve rendszeres, jó közérzetet okozó sport tevékenység végzése. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 07., 06:30; Megválaszolva: 2012. február 08., 21:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: