• Béres Actival -szterin

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Férjemnek volt vérvétele ahol S-Triacylglyceroly5, 98/0, 40-1, 82 tartományt jeloltek jonak s ebbol látni nem jo/ S-cholesterol 5, 41/3, 20-5, 00/ S-TSH 6, 31 /0, 55-4, 78 a norma/ Vettek tole emgint vért az endokrinologusnál, még nincs eredmény, a belgyogyász annyit mondott tilos az édesség, a sok kenyér diétázzon, kontroll 3 honap mulva.Enyhén vérszegénynek irták.43, 90 norma45-65/Gondolkodtam vegyunk e neki B0res Actival szterint lehuzná e a koleszterolt és a vérzsirt.Nem ismerjuk a terméket, csak a tévébol.Valoban jo dolog? S a tájékoztatot megnéztem a neten azon azt irják orvossal konzultálni..recept nélkuli de orovs nélkul nme javasolt a szedése? Vagy hogy van ez, lessz szives felvilágositani? Szlovákiábol vagyunk, s csak az ottani rokonok tanácsaira hagyatkozunk ha valamilyn terméket kiprobálunk.Koszonom a választ.Tisztelettel:Edit/A férjem 52 éves./

        Dr. Csuth Ágnes válasza a koleszterin témában

        Kedves Edit! A diéta nagyon fontos, emellett szedhető az említett termék, a zsír és a szénhidrátok bevitelét is csökkenteni kell. Néhány hónap múlva legyen kontroll, majd ha továbbra is magas, akkor gyógyszer szedése jön szóba, pl. statin, fibrátok. Másrészt nemzetközileg is, tehát Szlovákiában is másként kezeljük a célértéket magasabb rizikó esetén, azaz, ha a férjének a szív- és érrendszeri rizikó magasabb, pl. dohányzik, túlsúlyos, stb., akkor nem az 5, 2 mmol/l, hanem még ettől is alacsonyabb.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Kérdés: 2012. február 01., 00:34; Megválaszolva: 2012. február 02., 10:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! 51 éves, 180 cm magas, 100 kg súlyú, kissé stresszes, pörgős életet élő vállalkozó vagyok. Kb 20 éve van kezelt magas vérnyomás betegségem, amely gyógyszerek mellett normalizálódott. 25 év dohányzás után 3 évvel...
        Kedves Doktornő! Korábban volt szivritmus problémám, akkor egy ideig concort szedtem, majd vizsgálatok után nem találtak semmit, igy magneziumot kellett szednem amig nem volt többé tünet, egészen mostanáig. 4 napja kezdtem érezni furcsa remegő...
        Kedves Doktornő! Nebibeta 5 mg tablettát szedek szapora pulzusra. 2 hete hörgőgyulladásom van, túl vagyok antibiotikum kúrán,de sajnos nehézlégzés és köhögés miatt ventolint kell alkalmanként használnom, illetve átmenetileg kaptam foster...
        Tisztelt Doktornő! Nagyon szépen köszönöm válaszát! Sajnos a hajnali-reggeli magas vérnyomás/160-190 hgmm között/ és fejfájás továbbra is megnehezíti napjaimat. A nap folyamán javul a helyzet a vérnyomásom este nagyrészt a normál...
        Tiszteletem ! 3 napja elkezdet a szìvem be remegni akkor este kb 2óràn àt tartot ,azòta van hogy 1óra alatt 1* teszi ezt de van olyan is hogy 1óra alatt 4* meg olyan is van hogy 2óràig nem .De azóta mindennap ez van vàrom h egyàtalàn ne legyen...
        Tisztelt Doktornő! Problémám: mellkasfájdalom, magas pulzus, kézzsibbadás, szédülés. Kardiológián most voltam, jövőhéten lesz egy 24 órás EKG felrakva. A kardiológián készült EKG: Sinusrythmus, fr:80/min, reg.Rövidebb PQ,...
        Üdvözlöm! 25 éves vagyok, szakácsként dolgozom. A mai nap figyelmes lettem egy zsibbadó érzésre a szegycsont aljától egy kicsit balra. Csak ebben a pontban éreztem a mellem alatt. Egy pillanatig tart az egész, mint mikor megpöcköljük egy...
        Tisztelt Doktornő! Panaszom 1 hete kezdődött, ülés közben enyhe ütéseket éreztem a mellkasomnál. Korábban már voltak extraszisztolés panaszaim, ez is arra hasonlított. Azonban itt nem a kihagyás és nagyobb dobbanás, hanem 3-4 kisebb, de...
        Tisztelt Doktor úr / Doktornő! Két hete történt, egy házibuliban, ahol viszonylag sok alkoholt fogyasztottam, majd erre még több vizet. Az este folyamán már korán felfigyeltem rá, hogy ahogy rágyújtottam egy-egy cigarettára, úgy kapott el a...
        Üdvözlöm doktornő! Édesapámnak 2015-Ben volt szívműtétre. A mai napon volt kontroll vizsgálaton, szeretnék érdeklődni az adatok után. Mit gondol minden rendben van? Köszönettel: Diána