• Béres Actival -szterin

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Férjemnek volt vérvétele ahol S-Triacylglyceroly5, 98/0, 40-1, 82 tartományt jeloltek jonak s ebbol látni nem jo/ S-cholesterol 5, 41/3, 20-5, 00/ S-TSH 6, 31 /0, 55-4, 78 a norma/ Vettek tole emgint vért az endokrinologusnál, még nincs eredmény, a belgyogyász annyit mondott tilos az édesség, a sok kenyér diétázzon, kontroll 3 honap mulva.Enyhén vérszegénynek irták.43, 90 norma45-65/Gondolkodtam vegyunk e neki B0res Actival szterint lehuzná e a koleszterolt és a vérzsirt.Nem ismerjuk a terméket, csak a tévébol.Valoban jo dolog? S a tájékoztatot megnéztem a neten azon azt irják orvossal konzultálni..recept nélkuli de orovs nélkul nme javasolt a szedése? Vagy hogy van ez, lessz szives felvilágositani? Szlovákiábol vagyunk, s csak az ottani rokonok tanácsaira hagyatkozunk ha valamilyn terméket kiprobálunk.Koszonom a választ.Tisztelettel:Edit/A férjem 52 éves./

        Dr. Csuth Ágnes válasza a koleszterin témában

        Kedves Edit! A diéta nagyon fontos, emellett szedhető az említett termék, a zsír és a szénhidrátok bevitelét is csökkenteni kell. Néhány hónap múlva legyen kontroll, majd ha továbbra is magas, akkor gyógyszer szedése jön szóba, pl. statin, fibrátok. Másrészt nemzetközileg is, tehát Szlovákiában is másként kezeljük a célértéket magasabb rizikó esetén, azaz, ha a férjének a szív- és érrendszeri rizikó magasabb, pl. dohányzik, túlsúlyos, stb., akkor nem az 5, 2 mmol/l, hanem még ettől is alacsonyabb.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 01., 00:34; Megválaszolva: 2012. február 02., 10:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: