• Béres Actival -szterin

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Férjemnek volt vérvétele ahol S-Triacylglyceroly5, 98/0, 40-1, 82 tartományt jeloltek jonak s ebbol látni nem jo/ S-cholesterol 5, 41/3, 20-5, 00/ S-TSH 6, 31 /0, 55-4, 78 a norma/ Vettek tole emgint vért az endokrinologusnál, még nincs eredmény, a belgyogyász annyit mondott tilos az édesség, a sok kenyér diétázzon, kontroll 3 honap mulva.Enyhén vérszegénynek irták.43, 90 norma45-65/Gondolkodtam vegyunk e neki B0res Actival szterint lehuzná e a koleszterolt és a vérzsirt.Nem ismerjuk a terméket, csak a tévébol.Valoban jo dolog? S a tájékoztatot megnéztem a neten azon azt irják orvossal konzultálni..recept nélkuli de orovs nélkul nme javasolt a szedése? Vagy hogy van ez, lessz szives felvilágositani? Szlovákiábol vagyunk, s csak az ottani rokonok tanácsaira hagyatkozunk ha valamilyn terméket kiprobálunk.Koszonom a választ.Tisztelettel:Edit/A férjem 52 éves./

        Dr. Csuth Ágnes válasza a koleszterin témában

        Kedves Edit! A diéta nagyon fontos, emellett szedhető az említett termék, a zsír és a szénhidrátok bevitelét is csökkenteni kell. Néhány hónap múlva legyen kontroll, majd ha továbbra is magas, akkor gyógyszer szedése jön szóba, pl. statin, fibrátok. Másrészt nemzetközileg is, tehát Szlovákiában is másként kezeljük a célértéket magasabb rizikó esetén, azaz, ha a férjének a szív- és érrendszeri rizikó magasabb, pl. dohányzik, túlsúlyos, stb., akkor nem az 5, 2 mmol/l, hanem még ettől is alacsonyabb.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 01., 00:34; Megválaszolva: 2012. február 02., 10:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő!4 napot feküdtem korházban.Pánikbeteg vagyok,de most a háziorvos STD bejegyzéssel küldött korházba.Készültterheléses és normális ekg is.A terheléses ekg eredménye:V4-V6-ig nem sign.STD alakult ki.Az átlagos ekg...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Lehetséges jobb kamrai vezetési késés [RSR (QR) V1/V2-ben]. Ez áll 14 éves kislányom friss sportorvosi EKG leletén,de úgy adták át számára,hogy minden rendben van. Valóban nincs probléma? Aggódom.
        Tisztelt Doktornő Mult héten sürgösségire mentem ahonnan a kórház kardiologiai osztályára utaltak kivizsgálásra. Panaszom összevissza szivverés volt, ami mellett néha 120 as pulzus lett pár percre, majd ujra 80. Ez kb 2-3 órán át tartott,...
        Tisztelt Doktor út/nő! 21 éves nő vagyok, átlagos testalkatú és többnyire extrém alacsony a vérnyomásom. Egy ideje a szívem kihagy, extra ütéseket tapasztalok. Egy alkalommal pánikrohamszerű tunetek kísérték, így bementem a kórházba,...
        Tisztelt Doktornő! Segítséget szeretnék kérni, két hete mellkas fájdalmaim vannak, a diasystolés érték sokszor magas , 89-98 között mozog, a többi érték rendben van , a pulzusomra szedek gyógyszert az magas szokott lenni.Sokszor...
        Tisztelt Doktor úr /Doktornő! Az lenne a problémám, hogy időnként ha hanyatt fekszem látom ahogyan lüktet a hasam. Általában nem érzem, vagy ha érzem is nagyon ritkán és enyhén érzem ha lüktet. Nem vagyok sovány, inkább túlsúlyos (170cm...
        Tisztelt Dr. Úr / Dr. Nő 35 éves férfi vagyok szeretném megkérni hogy szívultrahang leletemet véleményezze hogy jó-e a leletem vagy sem. Lelet: Az aorta ascendens belátható szakasza ép, a billentyű 3 tasakos nem meszes jól nyílik,aortavitium...
        Kedves Doktor Nő/Úr! Az lenne a kérdésem, hogy jártam az elmúlt hetekben doppler ultrahangon ami negatív, kardiologian szív uh illetve ekg ami szintén nem mutatott elváltozast. A vérvételben külön kértem a szívizom vizsgálatát a kreatin...
        Tisztelt Doktornő! 68 éves, súlyos COPD-s vagyok, férfi. Nyugalmi szívfrekvenciám 50-60 között változik. Kb. 10 éve ilyen alacsony,(előtte tipikusan 72/min) amióta az első pitvarfibrillációm volt, és gyógyszert szedek rá azóta is. Sokáig...
        Kedves Doktornő! Megszeretném kérdezni, hogy pszichiáter által felírt Frontint, tudom-e v.milyen Calivita készítménnyel helyettesíteni? Kardiológián szív eredetű szervi problémát nem találtak, de sürgősségire szívszorítással,melyet...