• Pánikbetegség, vagy szervi probléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/ Nő! Nekem pár hónapja naponta többször szokott jelentkezni szívfájdalom. Ilyenkor szúró /nyomó fájdalmat érzek és van olyan is hogy a bal vállam elzsibbad. Eddig nem tulajdonítottam neki jelentőséget, bár 1 évvel ez előtt az iskolában órán egyszer elkezdett nagyon hevesen verni a szívem elöntött az adrenalin levert a víz és lezsibbadt a bal karom. Mondanom sem kell, hogy nagyon megijedtem és azonnal szóltam a tanáromnak aki mentőt hívott. A kórházban elvégeztek pár tesztet (EKG, vérnyomás mérés, stb.) de azt mondták, hogy minden rendben van, valószínűleg csak a stressz miatt volt. Ma ez ismételten bekövetkezett, természetesen nagyon megijedtem de nem mertem szólni senkinek, mert nem akartam, hogy "hiába" bárkire is ráijesszek. Ez 2-3 perc alatt el is múlt de a karom még mindig zsibbad, és nagyon elfáradtam ez a pár perc alatt, alig bírom most is nyitva tartani a szemem. (Dohányzom, néha iszom, hobbi sportoló vagyok) Ön szerint ezt mi okozhatja? Csak stressz? Vagy tényleg beteg a szívem? A kardiológiára már beutaltak de még 3 hónap és addig is félek, hogy valami baj történhet. Előre is nagyon köszönöm a válaszát. Egy aggódó fiú.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves Aggódó Fiú! Természetesen vizsgálat nélkül én sem fogom tudni megmondani, hogy mi okozza a panaszokat, de azzal tudom valamelyest megnyugtatni, hogy ebben a korban ritkán van kardiológiai ok a háttérben a középkorúak korosztályához képest, inkább mozgásszervi, lelki okok szoktak dominálni, ezt mondja a statisztika. A kivizsgálásig már most javaslom a stressz csökkentését, pl. relaxálni, mozogni, kikapcsolódni, a Sedatif PC szedését is javaslom. A dohányzást teljesen abba kell hagyni, a mérsékelt és alkalomszerű alkoholfogyasztás általában nem jelent gondot.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 31., 13:04; Megválaszolva: 2012. február 01., 11:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: