• Gyógyszer szedése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Úr/ Doktornő! Avval kérdéssel fordulok önökhöz, elvoltam az házi orvosomnál szívtáji panaszaimal, megnézte az EKG-t, és Betaloc 25-mg-ramos tablettát kell szednem, ma váltottam ki. Az lenne a kérdésem, hogy a vérnyomásom, és pulzusom nyugalmi állapotba 95/76, a pulzusom meg 95. Olvastam a papíron, hogy ez a gyógyszer le viszi a vérnyomást is.Ha elkezdem szedni a gyógyszert akkor jobban leviszi a vérnyomásomat? Elküldött a Dr-nő laborba is. Az orvosnál vérnyomásom ott nem volt alacsony, csak itthon amikor megmértem. A régebbi Kardologdia leletem, Circulatio hyperkinetica, akkor is ezt gyógyszert írták fel! A szívemnél továbbra is érzek tompa fájást. Mitől van az nekem, hogy alacsony vérnyomásom, és magas pulzusom? Köszönöm válaszukat előre is.

        Dr. Bene Orsolya válasza a szívritmus témában

        Kedves kérdező! A Betaloc valóban lejjebb viheti a vérnyomást. Bizonyos esetekben nincs különösebb kimutatható ok a magas pulzus hátterében, máskor túlsúly, mozgásszegény életmód lehet a felelős, de utalhat pajzsmirigy-betegségre, vérszegénységre (középkorú férfiaknál kevésbé jön szóba, mint nőknél, de érdemes kizárni), akár szív-, tüdőbetegségre is. Egy vérvétel mindenképpen indokolt lenne (vérkép, pajzsmirigy), de a mellkasi fájdalom jellegétől függően (terhelésre jelentkező szorító-feszítő fájdalom esetén mindenképp) kardiológiai kivizsgálás is szóba jön.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 30., 13:02; Megválaszolva: 2012. január 31., 14:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: