• érelmeszesedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Van-e megoldás az érelmeszesedés megelőzésére, a már kialakult lerakódás feloldására? Nem szenvedek hipertóniában, nem vagyok túlsúlyos (55kg). Nem étkezem zsírosan, természetesen használok zsiradékot az ételek elkészítésénél, hiszen a szervezet számára is szükséges. A kérdés feltevése megalapozott. A közelmúltban veszítettem el édesanyámat e betegségből kifolyólag. Eleinte csak feledékeny volt, az orvos és maga is a korával magyarázta (74 éves volt). Később egyre többet elesett, nem volt ritka, hogy ilyenkor nagyon megütötte magát. Majd zavart tudatállapot lépett fel, időnként agresszív lett, hallucinált, folyton ment, még akkor is, ha már alig volt ereje a lábát felemelni. Agyi infarktusnak mondták. Bizakodtunk, mert volt, hogy egészen kitisztult a tudata. De mindig jött újabb és újabb, míg egy a teljes kimerültség határán, elvitte. Nagyon sokat szenvedett. Nem kívánom senkinek. Hallottam már természetes gyógymódról, a mézes fokhagymáról, ami kitisztítja az erek falára rakódott meszet. Hasonló hatást tulajdonítanak a fokhagymás pálinkának is. Tudom, hogy nem élünk örökké, de ha lehetséges, az ember igyekszik kivédeni azokat a dolgokat, amik a személyes tapasztalatai szerint oly sok szenvedést okoznak. Minden hasznos információ érdekel. Válaszukat előre is köszönöm: Szabó Viktória

        Dr. Csuth Ágnes válasza a szívbetegség témában

        Kedves Kérdező! Az érelmeszedés az életmódunk és genetikai tényezők függvénye is, függ a táplálkozástól, a dohányzástól, a testmozgástól, a túlsúlytól, egyes kórállapotokról, pl. cukorbetegség, magas vérnyomás. Ezek egy részén tudunk változtatni, de egyes esetekben gyógyszeres kezelés is indokolt nemcsak életmódváltás. Ilyen esetben az a teendő, hogy elmegy a háziorvoshoz, kér egy kockázatbecslést, ennek van egy hivatalos menete, ugyanis figyelembe kell venni több tényezőt. A rizikó nagyságától függően szükség lehet életmódváltáson kívül gyógyszerre is. A meg

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 25., 13:03; Megválaszolva: 2012. január 26., 12:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: