• ekg lelet értelmezése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        T.Doktornő! Az EKG leletem a következő:Fr:71/min, sinus ritmus, PQ0, 15" QRS, 0, 08" balra dev R tengely, átmenet a V2-ben szabályos repol. A problémám a következő:sokszor érzem, hogy a szívem kiesik a ritmusból, előfordul, hogy gyorsabban ver, mint kellene.Köszönettel K.Irén

        Dr. Bene Orsolya válasza a EKG témában

        Kedves kérdező! Ez az EKG leírás alapján rendben van (kis eltérés a balra dőlő tengely, de kóros ingervezetés, lezajlott infarktusra utaló jel nincs leírva). Jó lenne látni egy Holter EKG-t, lehet, hogy csak néhány melléütés áll a háttérben, de lehet, hogy időnként jelentkező pitvarremegés (pitvarfibrilláció) okozza a panaszt - ez utóbbi esetben indokolt lehet vérhígító gyógyszer szedése is, ezt jó lenne kizárni. Ha a háziorvos nem tud Holtert csináltatni (nem minden rendelőben elérhető), javasolt kardiológiai szakrendelő felkeresése.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 25., 09:42; Megválaszolva: 2012. január 29., 16:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: