• Szívritmus zavar?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves Doktornő! 25éves fiatal nő vagyok, és kb 4évvel ezelőtt jártam kardiológusnál azzal a problémával, hogy gyakori bedobbanásokat éreztem, néha félre"kalimpált a szívem". Akkor EKG-t és szívultrahangot csináltak, majd azt mondta az orvosom, hogy alapvetően minden rendben van, de az egyik szívbillentyűm lejjebb van mint a másik, ezért lehetséges hogy néha visszafolyik a vér, és ezt érzem.Próbálta a doktorom mezei módon elmagyarázni, és csak annyit mondott, hogy nem kell vele foglalkoznom sportoljak, valamint Betalocot írt fel amiből 1havit bevettem, és ennyi. Most 4év elteltével nagyon erősen jött vissza ez az érzés, most már mással is társulva. Az igazat megvallva sajnos nagyon-nagyon szorongó típus vagyok, vizsgaidőszakom volt és egy halál eset is történt a családban.Napokig félre vert a szívem, volt hogy erre keltem hajnalban(állandóan bedobbant)gombócot éreztem a torkomban, és a gyomromban is fura nyomást érzek, de ezek még egyéb fura tünetekkel társultak, mint pl:csuklás, böfögés, és estére köhécselés...Szerettem volna visszamenni a kardiológusomhoz, de csak 3hónap múlva kaptam időpontot, ezért szeretném megkérdezni, hogy ön szerint ezt a stressz okozza, vagy kezdjek félni hogy a szívem rendetlenkedik? Amúgy a vérnyomásom mindig alacsonyabb az átlagnál.

        Dr. Bene Orsolya válasza a ritmuszavar témában

        Kedves kérdező! Valószínűleg csak a stressz okozta a panaszokat, a bedobbanások száma is nőhet ettől, kimerültségtől. A csuklás, böfögés, még a köhécselés is inkább refluxra jellemző (a savas gyomortartalom visszakerül a nyelőcsőbe, irritálhatja a garatot, légutakat is), próbáljon egyszerre kevesebbeket enni, makacs panaszok esetén gastroenterológiai kivizsgálás is szóba jön. A prolapsus (ha jól sejtem, ez van a háttérben) jóindulatú eltérés, bár nagyon ritkán romolhat, így érdemes kontrollra menni. Valószínűleg nem lesz gond a 3 hónapos várakozási idővel, ha a panaszok véletlenül súlyosbodnának (fulladás, eszméletvesztés), aminek kicsi a valószínűsége, akkor mielőbbi vizsgálat javasolt.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 23., 20:04; Megválaszolva: 2012. január 25., 16:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: