• szívdobogás érzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Egy-másfél hete egyre sűrűbben jelentkező szívdobogásérzésem van. Ez nem az a fajta "dobbanós", hanem inkább olyan "suhogós" érzés. Először csak bizonyos testhelyzetekben éreztem, pl. lehajolva. Mostmár szinte folyamatos és előfordult kétszer is, hogy éjszaka felébredtem rá. Ha a jobb felemen fekszek, akkor érzem leginkább. Pár hónapja leszoktam a dohányzásról, ami hatására 10 kilót híztam. Erre étvágycsökkentőt szedtem, ami láthatólag megemelte a vérnyomásom. 5-6 nap után abbahagytam ennek a szedését. Kb. azóta érzem ezt a szívdobogás érzést egyre erősebben. Egyébként eredetileg normális a vérnyomásom vagyis inkább alacsonynak is mondható. De mostanában - bár nem mértem - mégis úgy érzem, hogy egyre magasabb lehet. Mit gondol? Időszakos, múlandó dologról van szó vagy orvosi beavatkozást igényel? 7 éves kisfiamat egyedül nevelem, így nem szeretném, ha történne velem valami... Viszont elég sokat dolgozok és nincs időm orvosról orvosra járkálni... Segítségét előre is nagyon köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a ritmuszavar témában

        KEdves Kérdező! A probléma oka lehet extra ütés, mely adódhat a stresszből, de nagyobb étkezés, esetleg szívbetegség is okozhatja. Azt tanácsolom, hogy csökkentse a stressz, pl. gyógynövény alapú szorongásoldó szedése sokat segíthet, mérje rendszeresen a vérnyomását, ezt rögzítse egy naplóban. Magne B6-ot kezdjen el szedni. Ha nem javul, illetve ha valóban magasabb a vérnyomás, keresse fel háziorvosát, ez esetben kivizsgálás indokolt.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 23., 09:17; Megválaszolva: 2012. január 24., 12:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: