• Tachycardia és terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2009 nyara óta van pánikbetegségem. 2011 nyarán volt egy erős szívdobogásom, gyakori vizeléssel. Akkor laborvizsgálatnál nem találtak semmit. Októberben kardiológia vizsgálaton voltam, akkor mondta az orvos, hogy tachycardiám van. A Holter vizsgálaton is ezt állapította meg, de bővebben nem fejtette ki. Hónapokig nem volt panaszom, most január 11-én megint éreztem a szapora szívverést. A vizsgálat eredményei: St:RR: 130/70 Hgmm Cor-pulmo fiz.neg. EKG: 104/min. sinus tach. Enyhe ST depressiók, poz.T-K. Echo: norm. üregi dimenziók, jó systoles bkf. Bill.hiba, fali mozg.zavar nincs. Holter EKG-n: végig sinus r. Néha 100-120-as sinus tacch. 1-1 szóló pitvari ES.Paroxysmus nem volt. Lokrent kell szednem 20 mg-osból napi felet. Mitől lehet ez? 2 éven belül szeretnék még teherbe esni, mennyire befolyásolja ez a terhességet, illetve lehet-e?

        WEBBeteg szakértő válasza a szív-és érrendszeri betegség témában

        A tachycardia lényegében azt jelenti, hogy 100 feletti a pulzusszám- ennek optimális esetben, nyugalomban 60-80 között kellene lennie. Számos dolog okozhat ilyet, vérszegénység, szív-tüdőbetegség, pajzsmirigy-betegség, láz, fertőzések, de akár dohányzás, túlsúly is, de előfordulhat, hogy nincs kézzelfogható oka. A szívultrahang rendben van, esetleg még vérképet, pajzsmirigy-funkciót lenne célszerű nézni. Ha nincs eltérés, a Lokren mellett rendszeres testmozgás segíthet még lejjebb vinni a pulzusszámot. A terhességet annyiban befolyásolja, hogy az még tovább fogja emelni a pulzust, ráadásul a Lokren mellett jobban kell ellenőrizni a baba növekedését (csökkentheti a méhlepény vérátáramlását is), de természetesen mehet mellette a terhesség.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 12., 20:18; Megválaszolva: 2012. január 15., 14:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: