• Alacsony vérnyomás kezelhető?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Orvos! Évek óta alacsony vérnyomásom van, amely egyre inkább aggaszt. 26 éves vagyok, vékony testalkatú. Testmozgásom az kevésnek mondható. Az átlagban mért vérnyomás értékem 108/72 Ritkán mérek 110 feletti értéket. Szeretném szíves tájékoztatását kérni, hogy az alacsony vérnyomás hogyan kezelhető? Tudomásom szerint gyógyszeres kezelés nem áll rendelkezésre ezzel a betegséggel kapcsolatban. Ha sportolással lehet ezen javítani akkor mennyi időn belül várható változás? A lehető legteljesebb tájékoztatását kérném ezzel kapcsolatban. Nagyon szépen köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a alacsony vérnyomás témában

        Kedves Kérdező! A krónikusan meglévő alacsony vérnyomást akkor javasolt kezelni, ha panaszt okoz. Ha szédülés, fejfájás, gyengeség, aluszékonyság jelentkezik, akkor első lépésben életmódbeli változtatásokat szoktunk javasolni, ilyen a rendszeres testmozgás, a bő folyadékfogyasztás, ezek általában hetek alatt hoznak változást. Gyógynövénytartalmú készítmények is segíthetnek, ilyen pl. a rozmaring tea. Amennyiben ezek nem segítenek, akkor panaszok esetén a szimpatikus idegrendszer működését fokozó készítmények adása jön szóba.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 11., 18:32; Megválaszolva: 2012. január 17., 08:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Hirdetés