• Ájulás közeli állapot az alvás határán

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdv! Megfigyeltem 4 napja, hogy amikor készülődök aludni, és lehunyom a szemem, amikor már kezdenék elaludni, ájulás közeli érzetem van, és muszáj felkelnem, ilyenkor a szívem mintha kicsit nagyobbat dobbanna, hogy több vér áramoljon. Vérnyomás mérés eredménye: 109/65 73-as pulzus. Lehetséges az, hogy alvás közben nagyon lemegy a vérnyomásom, ezért van ez? És mit lehet ellene tenni? Esetleg a frontok is bele szólhatnak? Azt még meg kell említenem, hogy december 17-e óta elég későn fekszem le(éjfél, hajnali 1, hajnali 2, mikor hogy és a szünetben elég sokáig aludtam, viszont suli időben hamar kell kelnem), ezért elég fáradt vagyok, amikor aludni szeretnék és eddig úgy volt, hogy simán elaludtam, de most már ez a dolog eléggé megnehezíti, hogy ez sikerüljön. A rendszertelen alvás és különböző hosszúságú pihenések okozhatták ezt? Esetleg szedjek vitamint? Elég vékony testalkatú vagyok és nem mondhatnám, hogy túl sokat eszek. Általában kimerültnek/fáradtnak érzem magam. Szóval ez majd csak úgy magától el fog múlni vagy változtatnom kellene esetleg valamin, hogy ez a panasz megszűnjön? Válaszát előre is köszönöm, Szili! ui.: Még eszembe jutott, hogy múlt hét szerdán(1 hete) elmentem orvoshoz és ott kivágtak egy dudort, ami a jobb fülem alatt keletkezett nem sokkal. Valami jó indulatú daganat volt. Azt hiszem, hogy zsírmirigyre gyanakodtak. A leletemre azt írták, hogy "A jobb fülcimpa mögött zöld borsónyi nagyságú atheroma."

        Dr. Bene Orsolya válasza a ájulás témában

        Kedves kérdező! Valószínűleg az éjszakázás az oka a furcsa tüneteknek. Próbáljon éjjel többet pihenni, rendszeresen mozogni, figyeljen a megfelelő folyadékbevitelre, vitaminok helyett inkább a kiegyensúlyozott táplálkozás részesítendő előnyben. Az atheromának ehhez nincs köze. Ha továbbra is fennállnak a panaszok, keresse fel háziorvosát.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 11., 17:33; Megválaszolva: 2012. január 25., 18:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: