• Magas vérnyomás és alacsony Tesztoszteronszint

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot Már írtam az oldalnak szív problémákról, de most ezt haggyuk röviden jelzett mitr.és tri. bilentyű elégtelenséget és a jobb kamra tágultabb a szivemben hipertóniát állapítottak meg 160/90, 170/90 volt akkor a vérnyomásom mára ez 110/60 szokott lenni vagy még alacsonyabb gondolom a gyógyszerektől, a panaszokat tüneteket nem szeretném most leírni mert hosszú az orvos szerint csak beképzelem magamnak meghogy pánikbeteg vagyok, most abban szertném segítségüket kérni, megkérdeztem egy kardiológus ismerősömet hogy mitől lehet ilyen fiatalon magas a vérnyomásom sok mindent mondott de kiemeltebben a hormon szintekről beszélt pajzsmirigy meg a többi elis mentem újból a házi orvosomhoz aki elküldött vérvételre pajzsmirigy hormont megnézetni jó lett az eredmény, de az ismerős orvos azt mondta hogy nem csak pajzsmirigy hormon van hanem van több féle nálam inkább a tesztoszteront emelte ki ugyanis észre vett rajtam dolgokat amit már korábban én is csak nem tudtam hogy össze függésben lehet a vérnyomással 21évesen nincs arc szőrzetem csak egy kis pihe bajusz gyér a testemen a szőrzet a lábamon is alig alig a melkasomon sincs a hangom se mély inkább gyerekes, és az intim helyeken sincs minden rendben ezt most nem szertném részletezni, egyre többet olvasok olyan orvosok által írt cikeket hogy a férfi hormon, az alacsony tesztoszteron szintű férfiakban mennyivel nagyobb a szívbetegségek kialakulásának kockázata! Most nem tudom mit tegyek kérjek beutalót az endokrinológiára tutomal ott végeznek ilyen vizsgálatokat, milyen egy endokrin vizsgálat? Még annyi hogy lehet össze függésben egy gyermekkori betegségemmel alacsony tesztoszteron szint(ha egyáltalán ezzel van baj)12-13éves lehettem mikor here vizsértágulatot diagnosztizáltak a bal herémen(sokat fájt a bal herém és szinte mindig forró volt mindkét herém tágak voltak rajta az erek! Akkor az orvos azt mondta nem kell megműteni mert úgyis ki fog újulni, jó mi ezt elfogadtuk de továbbra is fájt és úgy vettem észre összébb ment ekkor vissza mentünk hogy műtsék meg lehívták fő orvos urulógust(ez miskolcon volt) megvizsgálta azt mondta nem kell meg műteni! Jó ekkor már majdnem sírva mentünk el a korházból, itt abba is hagytam a korházba járást elvette az orvos a kedvemet, olvastam róla hogy a herék nem szertik a meleget! Lehetséges hogy ezért volna alacsonyabb a tesztoszteron szintem és minden gondom bajom innen indult, nem tudom mi tévő legyek várom válaszukat előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves kérdező! Általában pajzsmirigy-hormonokat, mellékvese-hormonokat szoktak vizsgálni magas vérnyomás hátterében, endokrinológia, hypertonia szakrendelés felkeresése jön szóba ezek kizárása céljából. Valóban találtak kapcsolatot az alacsony tesztoszteron-szint és a magas vérnyomás, szív-érrendszeri betegség, metabolikus szindróma között, de többnyire idősebb férfiakkal történtek ezek a vizsgálatok (nem lehet egyértelműen kimondani, hogy csak ez van a háttérben, számos más tényező is belejátszhat), nem biztos, hogy a hormonpótlás megoldaná ezt a problémát. Az ezzel kapcsolatos kérdésekre urológus, andrológus tudna pontosabb választ adni.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2012. január 04., 18:10; Megválaszolva: 2012. január 15., 13:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő ! Kb. 2-3 hete kezdődtek panaszaim. Extrém fáradékonyság, alacsony pulzus (50-55) , gyengeség, dekoncentráltság, köhögési inger, kisebb fizikai terhelésre fokozódó légszomj. Vérnyomásom általában 100/70 körüli. Lázam...
        Kedves doktornő/doktor úr! Semmi szívpanaszom nem volt eddig, habár a családban örökletes a cukorbetegség például, de engem eddig nem érintett. A párommal való legutóbbi szeretkezésünk közben úgy éreztem félrever a szívem, és nagyon...
        Tisztelt Doktornő! Kb. fél éve gyakoribb extra ütéseket, és időnként mellkasi fájdalmat érzek. Múlt hónapban történt egy kardiológiai vizsgálat (szív uh. negatív; ekg: inkomplett JTSZB, jelzett ST depresszió; 24 órás Holter EKG: kamrai...