• Levertség, szédelgés, magas vérnyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Egy hete kezdődött ez a problémám azzal, hogy iskolában reggel rosszul lettem, szédültem és nagyon fáradtnak éreztem magam. Itthon megmértem a vérnyomásom, ami mindig 120/70 körül mozgott, de arra lettem figyelmes, hogy állva megugrik a vérnyomásom 150/95-re, a pulzusom pedig 95-re. Folyamatosan hőemelkedésem van (36,9-37,3 Celsius) és zúg a fülem. Elmentem háziorvosomhoz, és elküldött vérvételre és EKG-ra. A vérképem tökéletes eredményt mutat, de az EKG-ra még egy hetet várni kell.Fekve teljesen jól érzem magam, de ha mennem kell valahová, akkor út közben rosszul leszek és arra is volt példa, hogy majdnem elájultam. Szeretném minél előbb megtudni, hogy mi lehet a bajom, ezért írok önnek. Az elmúlt pár héten sokat nőttem, talán az lehet a baj, hogy a szervezetem nem tudott alkalmazkodni ehhez?

        Dr. Bene Orsolya válasza a magas vérnyomás, szédülés témában

        Kedves kérdező! A növekedés nem igazán magyarázza a hőemelkedést. Elképzelhető, hogy vírusfertőzés áll a háttérben. ez viszont nem magyarázza a magasabb vérnyomást. Nem derül ki, pontosan miket nézett a háziorvos a vérvétel kapcsán. Ha a panaszok nem szűnnek, javasolt belgyógyászati, a szédülés, fülzúgás miatt fül-orr-gégészeti, ideggyógyászati kivizsgálás.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 21., 18:08; Megválaszolva: 2011. december 25., 16:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés