• Kialakulhat szívkörnyéki érrendellenesség normális koleszterin szint mellett is?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! 28 éves férfi vagyok.Jelentős túlsúllyal rendelkezem már gyermekkorom óta. Két évvel ezelőtt a súlyom 167 kg volt. Ma már 156 kg vagyok.Egy hónapja voltam lipidambulancián ahol 1500Kcal étrendet írtak elő nekem.A napokban azt tapasztaltam hogy a nap folyamán több alkalommal is a nyomást éreztem a mellkasomban,nem volt fájdalmas csak kicsit kellemetlen.Ez az érzés olykor a torkomtól kezdve egésze a hasam felső részéig érezhető volt,és általában pár másodpercig tart.Refluxos vagyok ezért először arra gyanakodtam, bár a felírt gyógyszeremet amit 1 évi írtak fel (Pafenon) folyamatosan szedem.Egy fél vérnyomáscsökkentőt is felírtak 1 évvel ezelőtt (Mebacop). A lipiambulanciára kellet véreredmény vinnem de azt mondták hogy az elfogadható. Mind a vércukor,koleszterin szintem normális volt egyedüli eltérés a triglicerid volt ami alacsonyabb volt egy kicsit a normálistól. Az ambuláns lapon az alábbiak szerepeltek: se cholesterin 3,6 mmol/l se triglicerid 0,54 mmol/l HDL-cholesterin - mmol/l se glukóz 4,6 mmol/l A kérdésem az lenne hogy ennek ellenére lehetséges hogy érszűkület vagy más hasonló szívrendellenességem alakult ki? Előre is köszönöm a választ! Róbert

        Dr. Csuth Ágnes válasza a szívbetegség témában

        Kedves Róbert! A mostani normál lipidszintek nem zárják ki az szívbetegség lehetőségét, feltétlenül kardiológiai kivizsgálás javasolt y mellkasi fájdalmak miatt.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 21., 06:03; Megválaszolva: 2011. december 22., 21:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés