• Mellkasi nyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kb. 2 éve Covercard 5/5-öt szedtem ami mellett normális volt a vérnyomásom, mellékhatásként száraz köhögés és enyhe impotencia jelentkezett. Emiatt felkerestem szakorvosom, aki Tensart 160mg-ot állított be és 3 hétre rá ABPM-el szintén normális vérnyomást regisztrált. A problémám a következő, mióta a váltás történt, mindenféle kiváltó ok nélkül napszaktól függetlenül azt érzem, mintha ülnének a mellkasomon, nehezen veszek levegőt, gombóc van a torkomban, ami köhögésre ingerel, illetve a szívverésem szabálytalan, néha kihagy egyet-egyet. Ma néztek EKG-t, normális, igaz közben nem voltak ilyen érzések. Nebibetat javasoltak, amit egyelőre nem szedek, mert szerintem a Tensarttól lehet, mivel előtte nem volt ilyen és nem változott más állapot. Egyik doki a Tensart-HCT-t javasolta ilyen esetre, nem tudom.

        Dr. Bene Orsolya válasza a mellkasi nyomásérzés témában

        Kedves kérdező! Elnézést a késői válaszért. Ritkán az ARB típusú gyógyszereknél (mint a Tensart) is előfordulhat légszomj, köhögés, hasonlóan az ACE-gátlókhoz. Lehet, hogy érdemes lenne teljesen más szert választani, ha a panaszok továbbra is fennállnak, kardiológiai, pulmonológiai kivizsgálás javasolt.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 09., 20:26; Megválaszolva: 2011. december 16., 19:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés