• Szívproblémát mutat a mellkasröntgen?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Asszony! Háziorvosom a támogatás igényléséhez előirt egyik, mellkas RTGre utalt be, ahol az alábbi eredményt kaptam: "A rekeszek magasabban állnak, éles konturuak.Cor minden irányban h.ujjal nagyobb,bal kamrája tágabb. Aorta nem tágult". Ez mit jelentsen? számítanom kell további vizsgálatokra? Alkalmanként néha érezni szoktam a bal tüdőmnél olyan kellemetlenséget, mintha beszorult volna a levegő, a legalsó bordám környékén szoktam érezni néha, főleg stressz helyzet alatt, ilyenkor napokig is eltarthat aztán elmúlik. Rendszeresen sportolok, kézilabdázok és futok. Pajzsmirigy megnagyobbodásom is van, azt műtéti uton kikell majd venni. Várom a válaszát, remélem nem komoly egészségi problémával állok szemben. Tisztelettel

        WEBBeteg szakértő válasza a szívnagyobbodás témában

        Kedves Kérdező! A mellkas rtg vizsgálattal leírtak tisztázása érdekében javasolt a szív ultrahang vizsgálata. Sportolóknál kisfokú szívmegnagyobbodás normálisnak tekinthető. A rekesz szokottnál magasabb állása lehet alkati eredetű, esetleg a röntgenfelvétel során nem kellően mély légvétel is okozhatja, ilyenkor a szív eleve kissé szélesebbnek látszik.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 02., 19:57; Megválaszolva: 2011. december 06., 18:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés