• Pánik vagy szívbetegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok.Pánikbetegséggel kezelnek tőbb mint 3 hónapja.Javulás nincs.Sőt.Egyre rosszabul vagyok.A bőlcsesség fogam eltávolítása után jőttek a tünetek,és maradtak,súlyosbodtak.Voltam kivizsgálálon,ahol Kéthegyű billentyű előreesést állapítottak meg,de a kezelő orvos azt mondtam nem az a baj.Le kellett raknom a Betaloc Zok-ot,amit már 8 éve szedek szívritmus zavar miatt,mert szerinte a gyógyszer okozta a panaszaimat.mostmár minden este tőbbszőr arra ébredek hogy,hírtelen gyorsan ver a szívem,egésznap szúr a szívem kőrül,nyílalik a nyakam,a hátam,zsibbad kezem,lábam.Tegnap este erős hasmésem is volt még,ezek a tünetek mellett.Napok óta szinte semmit nem alszom,mert félek hogy nem ébredek fel,a heves szívdobogásból.Orvoshoz nem megyek,mert akár hányszor mentem,a válasz az volt:Ne idegeskedjek.Ezúton szeretném segítségét kérni,mert én biztos vagyok benne,hogy nem pánikbeteg vagyok.Évek óta vannak próblémák a szívemmel.Pl:szívritmus zavar,magas vérnyomás.Kezdem feladni.Nem érdekel senkit mi a bajom,egyszerűen azt mondták pánikbeteg vagyok és kész.Hiába nem javult az állapotom,hanem romlott.segítségét előre is kőszőnőm.

        Dr. Veress Dóra válasza a szorongás, pánikbetegség, magas vérnyomás, ritmuszavar témában

        Kedves Kérdező! A Betaloc Zok nagyon ritkán okoz szorongást, nem valószínű, hogy 8 év szedés után alakulnának ki Önnél ilyen tünetek a gyógyszer miatt. Szerintem nyugodtan kezdje újra szedni, pláne, ha az megnyugtatja és mérsékli tüneteit. Azt írja, hogy régóta van magas vérnyomása, szívritmuszavara. Nem említi, hogy most milyen kivizsgálásokon esett át, de a gyógyszer hiányában kiújulhattak a korábbi szívpanaszai, ezért jó lenne EKG-t, terheléses EKG-t, vérnyomásmérést csináltatni. A panaszokat okozhatja vérszegénység vagy pajzsmirigybetegség, így ebbe az irányba is vizsgálódni kellene. Ha minden kiváizsgálás eredménye negatív, akkor lehet pánikbetegségre fogni a tüneteit.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 16., 10:26; Megválaszolva: 2011. november 18., 14:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés