Lehet-e trombózis?

Tisztelt Doktornő! 21 éves egyetemista vagyok 168 cm magas, és a súlyom 80 kg körül ingadozik. Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e ez a trombózis előjele? Mostanában erőteljes fájdalmat érzek a combomban (belül) a fájdalom hirtelen jön, egy darabig tart kb. 5-10 perc és utána elmúlik, a felkaromban is szoktam érezni, de azt már régebben is éreztem. A lábam időnként bedagad, és a vádlim is gyakran be szokott görcsölni. (Olvastam, hogy a vádli görcsszerű fájdalma is jelezheti, de szerintem nekem tényleg csak izomgörcs volt. Nem csak sportolás után görcsöl, hanem éjszaka alvásnál is ébredtem már izomgörcsre.) Mostanában homályos a látásom. Sportolni időszakosan szoktam (időnként rendszeresen járok, aztán abba hagyom) , az egyetem miatt sokat ülök, és sokat alszok. Édesapámnak a lábában volt trombózisa. Nagybátyámnak pedig stroke-ja volt. Azt is olvastam, hogy vérvétellel is meg lehet állapítani a trombózis hajlamot, az csak sima vérvétel, vagy speciálisan erre kell irányítani. Mert sima vérvételem rendszeresen szokott lenni. Milyen más vizsgálati eljárás mutathatja ki a trombózisra "hajlamosságot", illetve jelezheti a trombózist? Valamint, amennyiben a tünetek alapján Doktornő nem trombózisra gyanakszik mi lehet az, és milyen vizsgálatot kérjek az orvosomtól? Remélem nem volt túl zavaros a levelem. Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Járányi Zsuzsanna válasza trombózis témában

Kedves kérdező!

Labor vizsgálattal kimutatható a fokozott thrombozis hajlammal járo Leiden mutáció stb. Panaszai nem utalnak thrombozisra, de feltétlenül javasolnám a testsúly csökkentést, a bő folyadékfogyasztást és testmozgást. Üdvözlettel dr Járányi

Kérdés: 2011. november 03., 07:28; Megválaszolva: 2011. november 03., 15:51
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Alsó végtag fájdalma
Kedves Doktornő! Jobb alsó lábszárban nyomásérzékenység, enyhe fájdalom tapasztalható ülés közben,kb. a jobb oldal középső részén....
trombózis után
Tisztelt Doktornő! 10 napja estem át egy mélyvénás trombózison. 4 napig véralvadásgátlót kaptam hasi injekció formájában, majd áttértünk a...
Trombozis után
Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm a válaszát. A heamathologiai szakrendelés mit jelent.Vérvétel utján vizsgálnak? A kórházban minden eredményem...
Mélyvénás trombózis
Hétfő óta 17 éves gyermekem kórházban van mélyvénás trombózissal.Sajnos egy Cypromix nevű fogamzásgátlót írtak fel neki, bőrproblémák miatt...
Mi lehet ez?
24 éves lány vagyok, december végén erős fájdalmaim voltak mindkét térdemben, majd a térd hajlatában (hátul) csomók jelentkeztek.Több orvosnál...