• Libidó - hüvelyi folyás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt WebBeteg! 03. hó közepén elment egy nőgyógyászhoz, hogy megtudjam mi okozza a hüvelyi folyásomat - ami, mint később kiderült hüvelygomba volt. Az első nőgyógyászomtól Klin D-100 típusú gyógyszert kaptam, amit elkezdtem használni egy megszakítással, mert közben megjött a menzeszem, aztán folytattam tovább a használatát. Most elmentem egy másik nőgyógyászhoz, mert bár az alap probléma elmúlt, mégis vmilyen más - átlátszó, nem sok mennyiségű folyásom van! Vett mintát méhnyakrák szűrésre, aminek két hét múlva lesz meg az eredménye. Emellett végzett hüvely UH-t is. A doki szerint semmilyen kóros elváltozást nem talált a vizsgálatok során. Viszont mióta ez az egész folyásos dolog beindult nálam, a libidóm mondhatni teljesen lecsökkent, eltűnt. Olyan mintha legbelül tudatalatt nem is érdekelne már a szex. A párommal 13 éve ismerjük egymást és 3 éve élünk együtt, szexuális téren egyáltalán nincsenek köztünk problémák - semmilyen téren. Régebben az volt, hogy a menzesz vége felé - 1-2 nappal már szinte teljesen (testileg-lelkileg) rá voltam állva a témára, és most semmi. Mintha hiányozna belőlem vmi, ami akkor ezt beindította nálam. Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e összefüggés a két dolog között? Lehet-e az, hogy a hüvelygomba akkori jelenléte miatt csökkent így le a libidóm? Egyáltalán mitől lehet? Olvastam itt is a libidó csökkenésének okait, de nem igen találtam rá választ! Illetve felmerült bennem tegnap egy másik kérdés, mikor az ambuláns lapomat olvastam. Azt írja, hogy: "A Norm kontúrú kp telt hólyag mögött 45x38 mm-es uterus corpusban, 6 mm-es nyálkahártya echo" Arra már rájöttem, hogy az uterus a méhet jelenti latinul, igazából a méretet nem értem (hogy jó v. rossz) és azt a 6mm-s nyálkahártya dolgot sem (echo)! Ez a méret, amit írt, normálisnak mondható? Illetve magyarul mit jelent az a 6 mm-es nyálkahártya echo? Gyermeket még nem szültem. A segítségüket nagyon köszönöm! Üdvözlettel: J

        Dr. Deli Tamás válasza a hüvelyi folyás, libidó témában

        Kedves J! A gomba és a libidócsökkenés közt nincs összefüggés (hacsak a gyulladás miatt nem volt nagyon fájdalmas a szex - ez esettben a gyulladás befejeződésével már bátran póbálkozhatnak újra). A méh és a méhnyálkahártya mérete is normál, semmi kórosat nem írtak. (Az echo az ultrahangjelet jelenti.)


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 14., 09:01; Megválaszolva: 2011. május 16., 16:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés