Mi a gond velem az ágyban

A párommal 10 éve vagyok együtt eddig semmi féle probléma nem volt köztünk szexszuális téren de mióta lefogytam semmi nem jó.Nem neki hanem nekem ezt is okozhatja a ilyen mértékű fogyás.Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Veress Dóra válasza fogyás témában

Kedves Kérdező,

Jó lenne tudni, hogy a magasságához képest mennyire fogyott le. Ez azért fontos, mert ha nagyon sovány, akkor előfordulhat, hogy a súlyvesztés a hormonrendszerét is megzavarta, ami együttjár a szexuális érdeklődés elvesztésével. Azt is érdekes lenne tudni, hogy miért fogyott ennyit? Ha tartósan stresszes életet él, akkor maga a folyamatos stresszhelyzet okozhat fogyást, de szexuális érdektelenséget is. Ha szedett valamilyen fogyasztószert, akkor az is előfordulhat, hogy a szer mellékhatása a csökkent vágy- és orgazmuskészség. Nem említi, de fontos lehet az is, hogy csak vágyat nem érez az együttlét elkezdéséhez, vagy beteljesedni nem tud az együttlét?

Sok kérdés maradt nyitva, de mindezek mellett még az is felmerül pszichológiai szempontból, hogy ön hogy éli meg a saját fogyását? Mennyire tudja elfogadni saját magát és a megnövekedett nőiességét, így soványan. Ezt csak azért említem, mert bizony egy-egy fogyáshoz lelkileg is meg kell érni. Sokan egy sikeres fogyókúra után nem tudják elfogadni az új testüket és az ezzel járó előnyöket. Megijednek a saját szexuális vonzerejüktől és ez gondokat okoz az ágyban...

Kérdés: 2011. április 08., 12:23; Megválaszolva: 2011. április 10., 22:30

Kérdések és válaszok: Szexuális élet

Szeropozitív - Herpes simplex II IgG
Semmilyen tünetem nem volt korábban, a tesztet kiváncsiságból csináltam. Jelentek-e bármilyen veszélyt a női partnerre hagyományos, vagy orális...
Hiv fertőződés
Jó Napot Kívánok! A HIV fertőződés után leghamarabb mennyivel jelentkezhetnek az első tünetek? És melyek a főbb tünetek? Előre is köszönöm.
Hüvelyfal fájdalom
Tisztelt Doktor úr! Szexuális együttlét során a behatoláskor, illetve azt követően olyan érzésem van, mintha a párom "lezúzná" a hüvelyfalamat...
Tesztoszteronszint, laboreredmény
Nemi betegség