Frigiditás?

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

Az lenne a problémám, hogy a párommal lassan egy éve nincs semmilyen szexuális kapcsolatunk, és mikor megkérdezem tőle, hogy miért, mindig az a válasza, hogy majd, de a rosszabbik válasza az hogy hagyjam ilyenekkel békén, kisebb baja is nagyobb annál, meg hogy "majd eztán". Hozzá bújni szoktam, azt engedi és igényli is. Ha cirógatom, néha elutasít, és sajnos tele van egyébként gondokkal, amiket nehezen old meg. És nem beszél nekem az érzéseiről sem, csak annyit mond hogy nagyon szeret, elégedjek meg ennyivel. (mondjuk nem az a "kimondós tipus") és negatívan áll a dolgokhoz, és ha valami nem sikerül, akkor "lepottyantja" és olyankor nem érdekli semmi.  2, 5 éve vagyunk együtt, azelőtt SOHA SEMMI gond nem volt a szexuális életünkkel. Én evvel sajnos addig jutottam, hogy lelkileg néha már elviselhetetlen mikor elutasít, néha a hideg is kiráz a "nem" válaszától. Elmondása szerint nincs gond a merevedésével, a reggeli is megvan neki, észre is szoktam venni, de olyankor inkább elfordul az oldalára, hogy ne vegyem észre. De ő sem tud rájönni, hogy miért nem akarja a szexet. Nagyon tartok attól, hogy már nem leszünk úgy együtt, pedig szeretjük egymást. A régi kapcsolatában meg pont fordítva volt, mert akkor ő volt folyton visszautasítva. Nem tudom mit tehetnék, hogy jobb legyen nekünk. Orvoshoz, meg nem hinném, hogy elmenne. Segítségét várom: egy kétségbeesett nő.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a szexualitás témában

Kedves levélró!

Egy működő párkapcsolathoz két ember akarata kell. A jó szeretkezéshez is. Ha ön akarja, nem elég. Milyen szeretet az, ha őt nem érdekli, hogy ön szenved? Mért hagyja magát megalázni, Ne könyörögjön neki!
Gondolkodjon el viszont azon, miért is van benne ebben a kapcsolatban és mire számíthat évek múlva, ha már most is ennyire alárendelt helyzetben tűr és vár a nagy semmire.
Becsülje ennél sokkal többre önmagát...

Üdvözlettel: Kazimir Ágnes, pszichoterapeuta

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. május 21., 23:33; Megválaszolva: 2011. október 03., 10:54
Kérdések és válaszok: Szexuális élet
Lehetséges a terhesség?
Lehetséges a terhesség?
Nem kívánt terhesség
Túl szűk, túl vastag?
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Azzal kapcsolatban kérném a segítségét, hogy mi a teendő abban az esetben, ha a páromnak túl nagy a pénisze? A hossza...
Nem érzek semmit szex közben
Egyszerűen nem érzek semmit szeretkezés közben. Nagyon szeretem imádom a párom, és nem görcsölok rá, mert külön lakunk és nem zavar senki és...