• Növelhető-e a nemi szervem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        23 éves fialalember vagyok jó fizikummal, középfokú iskolai végzetséggel. Észrevettem, hogy a nemi szervem az átlagosnál kisebb, heréimet is beleértve. Konkrét számokkal: elernyedt állapotban 7 cm, erekció alatt 12 cm. Kérdésem az lenne, hogy várható-e még fejlődés, illetve azt olvastam egy cikkben, hogy ha több cinket viszek be a szervezetembe és valamilyen tesztoszteron tartalmú szert(vannak olyan készítmények természetesen teljesen legálisak, ami a tesztoszteron szint megfelelő szinten tartását biztosítják) talán várható nemi szerv növekedés. Ez az állítás mennyire állja meg a helyét orvosi szemmel? Orvoshoz nem merek személyesen fordulni, hisz mondanom sem kell, borzasztóan kellemetlen. Mit tanácsol, mitévő legyek?

        WEBBeteg szakértő válasza a pénisz témában

        Tisztelt Olvasónk!

        Először is: az ön által leírt méret átlagos. Felnőtt férfi korban van, ilyenkor a nemiszervek mérete már nem nő, de Önnél erre semmi szükség nem lenne. Az ön által olvasott anyagokkal, különösen a tesztoszteron nevű hím nemi hormonnal érdemes körültekintően bánni. Feltehetően az Ön hormonszintje normál tartományban van. A tesztoszteront a testépítők és sportolók az izomtömeg növelésére használják. Ez a normális hormonháztartást felborítva később súlyos következményekkel jár, köztük a hereállomány sorvadásával. Ezért semmiképpen nem javaslom orvosi kontroll nélküli az alkalmazását.

        Javaslom, engedje el félelmét és keressen fel egy urológiai szakrendelést, ahol fizikális vizsgálat mellett tesztoszteron szint meghatározásra is van mód.

        Üdvözlettel: Dr. Kocsis István urológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-09-23 13:34:05; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 12:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés