Fogamzásgátló esetleges hatás gyengülés

Tisztelt Doktor Úr! Most kezdtem ebben a hónapban szedni az első fog.gátlómat, és a párommal 2 hét után szeretkeztünk egyéb védekezés nélkül, de nem ment el egyszer sem, mindig abba hagytuk mielőtt valami lett volna, mivel féltünk. Ezzel kapcsolatban az egyik kérdésem, hogy mennyire védett a tabletta, lehet e ebből baj (Dienille-t szedek)? A másik kérdésem, hogy a 3.héten egyik nap tabletta bevétel(2óra) után kb 3 órára vagyis 5óra fele ment a hasam egyszer, de mivel a beteg tájékoztatóra az van írva, hogy súlyos hasmenés esetén vegyen be még egy tablettát, de én nem vettem be mivel úgy gondoltam, hogy a súlyos hasmenés azt jelenti, hogy többszöri alkalommal kell menni a mosdóba, viszont nekem csak egyszer kellet. A kérdésem, hogy ez az egyszeri hasmenés a tabletta bevétele után 3 órával csökkenthette e a tabletta hatását, ha igen mennyire, mettől meddig kellett volna kiegészítő védekezést alkalmazni ha igen? A következő kérdésem, hogy a 7 napos szünetben megjött a (ha nem csökkent a hatása a hasmenés miatt a tabinak) megvonásos vérzés, és ekkor is szeretkeztem a párommal, de ekkor se ment el hanem most is abba hagytuk, a mai napon kezdem a következő levéllel, Ön szerint lehet valamilyen gond, pl ha csökkent mégis a tabletta hatása a hasmenés miatt? Véd a szünetben is ha ma beveszem a tablettát? Előváladék az esetek nagy részében volt, bár ő próbálta kontrollálni magát. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel B

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza a Fogamzásgátló esetleges hatás gyengülés témában

Tisztelt Hölgyem ! ad 1. 2 hét után a vérben már biztosan kialakult a védettséget jelentő hormonszint, igy aggodalma felesleges. ad 2. A hosszab ideig tartó és többször ismétlődő hasmenés esetén érvényes az ismertetés. A magyarázat az, hogy a nagymértékü és hoszu idejü hasmenéssel sok folyadékot veszit a szervezet és ez elsősorban a vérsavóból pótlódik. Átmeneti hasmenéses állapot értelemszerüen nem érinti mindjárt a vérsavó szinete, igy nem csökken a hormonszint, tehát a tabletta hatása sem. ad 3. A tabletta ugy van megszerkesztve, hogy a 7 napos szünetben is állandó a vér hormonszintje, igy a védettség megvan ebben az időben is. ad 4. Kérdései helytállóak és jók voltak. Üdvözlettel: dr.Kiss

Kérdés: 2015. december 29., 06:02; Megválaszolva: 2015. december 29., 10:44
Kérdések és válaszok: Szexuális élet
Lehetséges a terhesség?
Lehetséges a terhesség?
Nem kívánt terhesség
Túl szűk, túl vastag?
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Azzal kapcsolatban kérném a segítségét, hogy mi a teendő abban az esetben, ha a páromnak túl nagy a pénisze? A hossza...
Nem érzek semmit szex közben
Egyszerűen nem érzek semmit szeretkezés közben. Nagyon szeretem imádom a párom, és nem görcsölok rá, mert külön lakunk és nem zavar senki és...