Hormongondok

Kedves Doktor! 17 éves koromban kezdtem Yasminelle tablettát szedni, mert rendszertelen volt a ciklusom, 4 éven keresztül szedtem, minden mellékhatás nélkül, majd egy év szünet után újra szedni kezdtem, mert a rendszertelen menstruáció visszatért, és félek a teherbeeséstől is még. A gond az, hogy 1-2 hónap szedés után azt vettem észre, hogy nem kivánom a szexet, és ha sor is került rá, hüvelyszárazság is jelentkezett. Azóta már váltottam tablettát, a Yaz tablettát szedem most már 4 hónapja, a libidóm még mindig szinte nullával egyenlő 23 éves korom ellenére. Ginsenget kezdtem szedni, hátha segit, de egyelőre nem veszek észre javulást. Tudna nekem vhogy segiteni kérem? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: egy kétségbeesett lány

Dr. Törő Bálint válasza fogamzásgátló témában

Tisztelt Kérdező!

Nagyon ritka mellékhatása a kombinált fogamzás gátló tablettáknak a libidó csökkenése.

Gyakoribb ok a pszichés gátlás. Ennek kiváltó oka lehet bármiféle külső hatás akár a partner részéről, de a közvetlen környezetből valaki is okozhat ilyen problémát. Természetesen ez csak találgatás. Pszichológussal való konzultáció talán fényt deríthet az okra, mely csökkentette szexuális érdeklődését.

Megoldásként esetleg fontolja meg, hogy szünetet tart a fogamzás gátló szedésben, illetve az is lehet egy lehetőség, hogy a szexet szünteti meg egy-két hónapra.

Üdvözlettel:

Dr. Törő

Kérdés: 2013. június 22., 01:35 ;Megválaszolva: 2013. június 23., 09:38
Kérdések és válaszok: Szexuális élet
fogamzásgátló
Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem a következő lenne: múlt héten szerdán betegség miatt kihánytam a fogamzásgátlót (Lindynette) ,ami a levél...
Fogamzásgátló
Tisztelt Doktor Úr! Már 2 és fél éve szedem a VELGYN fogamzásgátló tablettát. Két hete (pontosabban a levél második hetében) kihagytam egy...
Ily módon teherbe eshettem?
Kedves Doktor Ùr/Nő! Tegnap a barátom kielégìtettem, a spermát és a kezét papìrzsebkendövel letörölte, majd ezután körūlbelūl 5 perccel...
Tesztoszteronszint, laboreredmény
Nemi betegség