LIBIDÓ MEGSZÜNÉSE

Tisztelt Doktor úr/nő! Azzal a kéréssel fordulok önhöz, hogy a házaséletemmel már évek óta gondok vannak. 9 éve vagyunk házasok, első gyerekem születése után nem kívántam a férjemet, de ez a probléma egy idő után megszünt. Második gyermekemet 4 éve szültem meg, és azóta egyáltalán nem működik részemről a nemi vágy! Férjemmel való kapcsolatom kiegyensúlyozott, csak a szexuális életünk egyáltalán nem működik. Ez a problémám már megviseli házasságomat, mert egyáltalán nem érzek nemi vágyat, és más férfiak után sem érzek vágyat! Jártam többször is nőgyógyásznál ezzel a problémával, kaptam rá kúpot és váltottunk fogamzásgátlót is, de egyik sem segített. Próbáltam azt is hogy abbahagytam a fogamzásgátló szedését, de semmi eredmény! Nem szeretném elveszíteni a férjemet, ezért kérem önt adjon tanácsot, hogy mi lehet a gond és hogy hová forduljak ezzel kapcsolatban szakemberhez!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza csökkent libidó témában

Kedves Kérdező!

Ez egy nem könnyű helyzet, ugyanis részben lelki, részben biológiai okai vannak. A nők nemi vágya jelentős mértékben összefügg a családalapítási igényükkel. Önöknél megszületett a két gyermek, így tovább nincs "szükség" a szexualitásra. Ez az egyik oldal. A másik, hogy több mint 10 éve vannak együtt, így a varázst felváltotta a megszokás. Ráadásul önnek helyt kell állnia a munkahelyén, családanyaként, háziasszonyként és még feleségként is. Ez sok stresszel jár, ami ugyancsak rombolja a nemi vágyat. Én azt tanácsolom, hogy próbáljanak újra egymásra találni a férjével. Menjenek el közös, kettesben eltöltött programokra, ahol a gyerekek nem zavarják a beszélgetéseiket. Tervezgessék a jövőjüket, beszéljenek az életükről, érezzék jól magukat. Ezeknek a programoknak nem kell nagy dolgoknak lenniük, elég egy rendszeres pénteki 2 órás szabadság, amikor azt csinálnak kettesben, amit szeretnének. Szerencsére a gyerekek már elég nagyok ahhoz, hogy rá lehet bízni őket valakire.

Ha a közeledés nem oldja meg a problémáikat, akkor javaslom szexuálterapeuta felkeresését. Az ilyen szakember a pszichológia azon területével foglalkozik, mely önöknél is zavart szenvedett.

Kérdés: 2012. április 24., 11:25; Megválaszolva: 2012. április 26., 22:20
Kérdések és válaszok: Szexuális élet
Kétségbeesés
Mi lehet a gond velem
Std szűrés eredménye
Lehetséges a terhesség?
Lehetséges a terhesség?