• Szexuális vágy nélkül

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        28 éves vagyok, egészséges, boldog, szerelmes házasságban élek a férjemmel. A szexuális életünk mégis gyenge - s ennek oka egyszerűen a szexuális érdektelenségem. Örülök férjem gyengédségének, de leginkább a passzív befogadó vagyok a szex közben. Fizikailag a legkellemesebbek a nyakamra, arcomra adott csókjai, de a nemi szervemmel kapcsolatos játékai hidegen hagynak. Soha nem éltem át persze orgazmust sem. Szeretnék tűzzel, szenvedéllyel válaszolni a férjem közeledésére, de egyszerűen nem tudok izgalmi állapotba kerülni, bárhogyan, bármennyi ideig is próbál kedveskedni nekem. Sok szexuálpszichológiai könyvet olvastam már a témában, de azok a lehetséges gyökerek, amelyek lelki jellegűek lennének (negatív testkép, rossz szexuális élmények, nem megfelelő társkapcsolat stb.), rám nem vonatkoznak. Sportolok, sok vizet, vitamint, gyógynövényt (pl. ginsenget) szedek, amelyek elvileg szükségesek a libidóhoz. Mindig is ilyen alulmotivált voltam a szex terén - soha nem fantáziáltam, soha nem nyúltam magamhoz stb. Kérdéseim: a) Mi a baj velem? Ezt hívják frigiditásnak? b) Segíthetnek-e a különféle vágykeltők, vágyfokozók, mint a Zestra, Arginmax, Vigorell, ill. mint amiket pl. a köv. oldalon listáznak: http://potenciashop.com/spl/619374/Ferfinoi_vagyfokozok? Ha segítenek is, milyen mellékhatásokkal járnak? Nem fogok-e végleg függőjükké válni, s képtelenné arra, hogy a magam módján, a szerek nélkül eljussak az orgazmusig? Előre is köszönöm a válaszukat.

        Kovács Piroska válasza a szex témában

        Kedvesem, Nem hiszem, hogy a külsőleg vezérelt vágyfokozókkal az ön számára vágyott "tüzes NŐT" tartósan elérheti. Az helyes következtetés, hogy kinek-kinek más a szexuális étvágya. A nők többsége azonban 30 éves korára megtanulja használni és birtokolni a testét. Szerintem részben ezen a területen kellene előre haladnia, részben pedig felderíteni azokat a belső gátakat, okokat, ami az orgazmusképtelenség mögött meghúzódik.


        Kovács Piroska
        Pszichológus

         Kovács Piroska
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 15., 14:36; Megválaszolva: 2011. november 20., 11:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés