• Koffeintabletta

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        A koffeintablettáról szeretnék kérdezni. Nem igazán szeretem a kávét, ill. gyakran gyomorpanaszokat okoz, ezért kávé helyett olykor inkább koffeintablettát veszek be, ha élénkülésre van szükségem. Ez vény nélkül kapható, és a betegtájékoztatóra nincs ráírva egy szóval sem, hogy hozzá lehet szokni, pedig én úgy tudom, hogy igen.

        Szeretném megtudni, hogy mennyitől? A betegtájékoztató napi max 4szemet enged bevenni. Pl. ha napi egyet beveszek (100mg) minden nap, de elvétve akár kettőt is, ez okozhat problémát? Egyetemista vagyok, így előfordulhat, hogy vizsgaidőszakban 1-2 hónapig többet veszek be, akár napi 2-3-at, de ennél többet már biztosan nem. Okozhat ez gondot?

        Egyébként amúgy is kicsit alacsony a vérnyomásom, és a koffeintabletta nagyon kellemesen fel szokott élénkíteni a néha levertségig alacsony aktivitásomból. De semmiképp sem szeretnék rosszat tenni magamnak ezzel.

        Egy koffeintabletta (100mg) kb. mennyi kávé elfogyasztásával lehet egyenlő?

        Előre is köszönöm a választ!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a koffeintabletta témában

        Tisztelt Kérdező!

        Egy koffeintabletta nagyjából egy presszó-kávé koffeintartalmával ér fel (persze ez nagyban függ a kávé tipusától). A napi négy tabletta 1-2 hónapig való fogyasztása nem okoz komoly  függőséget, de javasolt fokozatosan elhagyni (néhány hétig 1-2 tabletta bevétele, majd teljes elhagyása).

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-04 18:10:21; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 06:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        A szóban forgó alkoholista egy hete még megkért, hogy vigyem el kocsival a közértbe, mert már ivott sört és így nem vezethet. Néhány napja már nem megy sehová, nem csinál semmit, csak iszik és egész nap alszik. Normális ez? Ez az...
        Tisztelt Válaszadó! Bár a családunk mindig is szerette és űzte a sportot. Ez általában igaz is. Az idősebbik sógornőmnek 4 fiú gyermeke van. Ebből a két kicsi (ikrek; 12) versenyszinten sportol (egyik kosarazik, a másik kézilabdázik). A két...
        Kedves Doktornő! Olyan kerdesem lenne, hogy mekkora a valos veszelye annak, hogy ha alkalomszeruen 1-2 havonta 1x fogyasztok marihuanat illetve amfetamin akkor tartos pszihozis alakuljon ki? Mennyivel veszelyesebbek ezek a szerek mint az alkohol?...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.