Alkohol

Tisztelt Doktor Nő! Doktor Úr!

Sajnos édesapám már 25 éve alkoholproblémákkal küzd és az elmúlt 1, 5 hónapban nagyon rossz állapotba került.
Lefogyott, mindent kihányt, hasmenése volt, nagyon nagy hasi fájdalmai voltak, és mielött orvoshoz fordult 2009, 04, 12,
már vért is hányt, és egyfolytában vérzett a végbélből is. A kórházban gyomortükrözést csináltak nála, laborvizsgálatokat, általános vizsgálatokat majd hazaküldték azzal az utasítással hogy keresse fel háziorvosát.
A háziorvos annyit mondott hogy ha nem akar rövid időn belül meghalni akkor egy kortyot sem ihat.Szeretném tudni hogy valójában milyen állapotban van az édesapám. A kórházi papirján ez áll:
  2002decemberében és 2003 decemberében is kezelték Hepatopathia alc., Aethylizmus chr., Praedelirium tremens, Hipertonia, Thrombopenia, Onychomycosis diagnóziokkal.
   Conjuctiva békés, sclere sárga, felső törzsön csillagnevusok, pulmo felett érdes alaplégzés hallható, tompulat, crepitatio nincs.
Hepar tenyérnyi maius.Vérkép elfogadható.
   Gastroscopia: Pylorus kerek szabályos.Bulbus, postbulbaris duodenum eltérés nélkül. Mallory Weis syndroma.
Acut erosiv antrum gastritis.
    Vélemény, megjegyzés:
Haematemezis. Mallory Weis syndroma.Cirrhosis Hepatis.

Kapott gyógyszereket (Apofamotidin, Cerucal) és jobban érzi magát persze nem is iszik, de ez nem szokott sokáig tartani.
Szeretném kérni hogy ha lehetősége engedi írja meg nekem mi is édesapám betegsége, tényleg ilyen súlyos-e ahogy a
háziorvos mondta, és hogy ha nem inna soha többé még meggyógyulhat-e?!

Köszönöm szépen: Némethné Paulics Diána!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza alkoholbetegség témában

Tisztelt Kérdező!

A leírtak alapján előrehaladott májelégtelensége van az édesapjának (bár ehhez egyéb laborparaméterek ismerete is szükséges lenne) . A gyomortükrözés lelete nem vészes, a Mallory-Weiss szindróma az eröltetett hányás miatti nyelőcső nyálkahártya-berepedés okozta vérzés, melynek ismétlődési hajlama nem túl magas. Azonban abban igaza lehet a háziorvosnak, hogyha tovább folytatja az alkoholfogyasztást hónapok, pár év alatt halálhoz vezethet a betegség. Ha abbahagyja az ivást, az állapota várhatóan javulni fog, bár a mája már teljesen nem fog regenerálódni.

Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Kérdés: 2009. április 20., 15:26; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 08:54
Kérdések és válaszok: Szenvedélybetegségek
Alkoholfüggőség
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Édesapám már évek óta alkoholfüggő. Nem nagyon hajlandó beismerni magának (vannak pillanatai amikor elismeri, hogy...
Általában pszichés-Alkoholizmus
40 éves nő vagyok. Többször szálltam alá, mindannyiszor saját erőmből és egyedül keveredtem ki belőle. Most nagyon megvisel, fizikálisan. Tudom...
Alkoholista a családtagom - mit...
A családunk egyik női tagján (50 év körüli) sajnos azt vettem észre, hogy egyre több alkoholt fogyaszt. Délelőtt is sör, bor, később már egy...
Nárcisztikus személyiség zavar
Nárcisztikus személyiség zavar több pszichiáter megállapítása szerint.3 éve alkoholizmus is társul. Elviselhetetlen a viselkedése. Legalább 6 éve...
Hirtelen sóvárgás