Leszokás a dohányzásról.

Mintmár annyian, én is le kívánok szokni a dohányzásról.

Nem, men azért mert ez a trendi. Sőt! kifejezetten felháborítónak tartom azokat a megalázó, kirekesztő megnyilvánulásokat, amelyeket a dohányosoknak el kell viselniük. Ellenben Ők megfosztatnak mindennemű védekezési és önvédelmi lehetőségüktől. Függetlenül attól, hogy számomra is egyértelmű a dohányzás káros mivolta. Tehát többszöri sikertelen kísérlet után is le kívánok szokni egyszer és mindenkorra a dohányzásról.

Indokaim.

Többszöri, különféle kísérletek ellenére sem sikerült megszabadulni ettől a sajnálatosan káros szenvedélyemtől. Sőt, egy-egy fél, háromnegyed évi mentességetkövetően mindíg nőtt a napi cigarettamennyiség. Nem vált be a tapasz, a tabletta, a rágógumi, cukor, mogyoró stb. Teljesítő képességem, fizikai állóképességem érzésem szerint észrevehetően romlott.

Bosszú és megtorlás a nemdohányzókkal szemben. Mert sikeres leszokás után joggal mondhatom a nemdohányzónak én is, hogy büdös a kölnije, kellemetlen a mosdás helyett pacsulival elfedni szándékozott testszaga, és szellenteni az illemhelyen kell, nem az irodában. És az étteremben az üzleti ebédnél mindenkor a dohányzó részen foglaltathatok helyet.

Mindezen utóbbiaktól függetlenül szándékom messzemenőkig komoly, mivel fizikai állóképességemet a napi közel 2 csomag cigaretta észrevételem szerint jelentősen befolyásolja.Függetlenül attól, hogy mindenkor, még a törvényi tiltások előtt is betartottam és ma is be tudom tartani az íratlan dohányzási kultúrát vagy akár írott követelményeket minden nehézség nélkül.

Kérem valami hatásos, komoly, hókusz pókusz mentes leszokási lehetőség javaslatát.

Tisztelettel        György Tamás

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza dohányzás témában

Tisztelt György Tamás!

A dohányzás, mivel függőség, ill. az ehhez kapcsolódó leszokási igényben addiktológus pszichiáter vagy pulmonológus szakember segíthet. Mivel sokféle módszert próbált már, az esetlegesen kimaradtakról az utóbbi szakember biztosan tudja tájékoztatni (pl. tüdőgondozóban) . Amennyiben már minden lehetőséget kipróbált, akkor inkább a dohányzás és leszokás pszichés vonatkozásairól kellene beszélnie a pszichiáterrel. Otthonra: tartson önvizsgálatot és gondolja végig, mennyire elégedett magával egyéb területeken (a leveléből kiérzett indulat alapján javaslom ezt)

Üdvözlettel, dr. Bakos Cinnia Dóra

Kérdés: 2009. március 13., 23:27; Megválaszolva: 2009. március 13., 23:27
Kérdések és válaszok: Szenvedélybetegségek
Hirtelen sóvárgás
Alkoholizmus
Alkohol függőség, alkoholizmus? ...
Marihuana stb
Le szokás
Üdv. KB fél éve kezdtem egy szakítás miatt füves cigit szívni. Jó volt el terelte a gondolataimat. Viszont abba szeretném hagyni. Pár napja nem...