Le szokás

Üdv. KB fél éve kezdtem egy szakítás miatt füves cigit szívni. Jó volt el terelte a gondolataimat. Viszont abba szeretném hagyni. Pár napja nem szívtam fuves cigit és úgy érzem el kezdtek jelentkezni elvonási tünetek. Izzadok nem tudok aludni. Fáj a fejem. Kedvetlen vagyok, ingerült. Semmikeppen sem szeretnem csillapítani fűvel. Nem tudom mit tegyek, hogy tudnám ezt csillapítani. Ezért kérném segítségét.

Kovácsics Bernadett válasza fű témában

Kedves Kérdező!

Nagyon jó első lépés, hogy segítséget tud kérni, és van egy döntése, hogy nem akarja a továbbiakban a füvet használni.

A fizikai elvonási tüneteknek van egy lecsengési ideje, remélhetőleg 2-3 hét a nagyon nehéz időszak. Ha nem elviselhető, vagy rosszabbul érzi magát, mindenképpen javasolnám az orvoshoz fordulást, lehetőleg addiktológus, ill. háziorvos felkeresését.

A fizikai tünetek mellett a láthatatlan lelki tünetekkel is fontos lenne foglalkozni. A szakítás mély lelki trauma, a feldolgozás egyik - nem a legjobb, ahogy megtapasztalta - módja szerek használata (pl. alkohol, fű, stb.) .

Ami sokkal nehezebb megoldás, de hosszú távon hatékonyabb, az a problémával való szembenézés és megküzdés.

Lehetséges pszichológus, vagy más segítő szakember, pl. addiktológiai konzultáns, mentálhigiénés szakember, pszichológus felkeresése (háziorvos ajánlása, családsegítő központ, pszichológus magánrendelő, stb.) .

Kereshet önsegítő könyveket párkapcsolat témában, de a neten is sok ilyesmi található. Ha többet tud a párkapcsolatok működéséről, talán könnyebb lesz a következő párkapcsolatára jobban figyelni, elkerülni a buktatókat.

 Kovácsics Bernadett
Kovácsics Bernadett Szenvedélybetegségekkel foglalkozó szakember
Kérdés: 2019. január 21., 22:53 ;Megválaszolva: 2019. január 24., 09:30
Kérdések és válaszok: Szenvedélybetegségek
Nárcisztikus személyiség zavar
Nárcisztikus személyiség zavar több pszichiáter megállapítása szerint.3 éve alkoholizmus is társul. Elviselhetetlen a viselkedése. Legalább 6 éve...
Hirtelen sóvárgás
Alkoholizmus
Alkohol függőség, alkoholizmus? 16...
Marihuana stb