alkoholfogyasztás

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Rendszeres alkoholfogyasztás mellett (nagyjából egy üveg jó minőségű bor/nap) mennyi időnként érdemes hasi ultrahangra menni (négy hónapja voltam, nem volt kóros eltérés, csak " a normális méret felső határán lévő máj ")? Nem állandó célom a mindennapi alkohol, tisztában vagyok vele, hogy ez már nem egészséges mennyiség, csak így alakult. Ha még egy kérdésem lehet, alkoholelvonásnál írják, hogy a súlyos állapot 2-3 nap alatt alakulhat ki (delirium tremens) , ez nem "hirtelen" jön, ugye? Már néhány óra alkoholmentességtől elkezdődnek a tünetek ilyen esetekben? Előre is köszönöm válaszát

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza alkoholizmus témában

Először is keressen fel pszichiátert, ez a mennyiség már függőség. A máj ellenőrzése néhány hónap múlva ismét esedékes, illetve az enzimszinteket is ellenőrizni kell. A delirium tremens néhány óra alkoholmentességtől még nem alakul ki.

Kérdés: 2012. július 11., 11:19; Megválaszolva: 2012. július 11., 14:13
Kérdések és válaszok: Szenvedélybetegségek
Hirtelen sóvárgás
Alkoholizmus
Alkohol függőség, alkoholizmus? ...
Marihuana stb
Le szokás
Üdv. KB fél éve kezdtem egy szakítás miatt füves cigit szívni. Jó volt el terelte a gondolataimat. Viszont abba szeretném hagyni. Pár napja nem...