Prizmas lencse - kancsalsag gyermekkor ota

Kedves Doktor Ur/Doktorno, Szuletesem ota kancsalsaggal kezeltek a Maria utcai klinikan 22 eves koromig. Prizmas, cilinderes lencsem volt. 4 evesen mutetre is sor kerult.. (jobb szem) Ezek utan szemtorna evekig, valtott szemtakaras es szemuveg a szemuveg hasznalata. 30 eves koromban lezeres szemkorrekciot vegeztek rajtam ezek utan nem volt szukseg evekig a szemuveg hordasara. Egy ideje erzem hogy nem hasznalom mindket szemem es az olvasassal, kozelbe latassal bajok vannak, szuksegem lesz szemuvegre. (Iden cukorbetegseget diagnosztizaltak nalam, amely beallitott, karbantartott jelenleg.) Az SZTK-ban mar masodik alkalommal hasznalhatatlan szemuveget kaptam, szeretnek egy jo specialisatat talalni aki valoban tud segiteni rajtam! Udvozlettel: Maria Oakley

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza a kancsalság témában

Tisztelt kérdező! A kancsalság miatti tompalátást sikerült jól kezelniük a takarással? Az olvasó szemüveg igény teljesen természetes, "normális" jelenség. A felírásnál figyelembe kellene venni a maradék közeli kancsalsági szöget, esetleges prizmás korrekció miatt. A "használhatatlan" jelzőt miért kapta a szemüvege? Túl erősnek, zavarónak, kényelmetlennek érezte vagy esetleg a tompalátás miatt nehezen használhatónak.

Kérdés: 2011. október 29., 23:08; Megválaszolva: 2011. október 30., 21:01
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Begyulladt szem
Könnytő lévő pötty
Lüktető villogas a szemben
Elocom kenőcs és zöldhályog
Mennyire lehet komoly baj?