• Szemprobléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Hölgyem, Uram, Augusztus óta a szemem ötödik alkalommal dagadt be (reggel mikor felébredtem akkor érzékeltem minden esetben). Nagyjából két hetes periódusban fordultak elő. A probléma okát sejtem, de nem vagyok biztos benne. Pár évvel ezelőtt CT vizsgálaton vettem részt, ahol a füll-orr gégész műtétet ajánlott, mert az orrsövényem ferde. Lehet, hogy a szűk járaton beszolrult baktérium okozza a problémát. A másik dolog, az, hogy kontaktlencsét viselek már több éve. Nem mutat más jel arra, hogy a szemem nem bírná, mert nem könnyezik, minden rendben van. Ugyanazt a sminket használom már hónapok óta, amit mindig lemosok, tehát ez sem lehet a probléma forrása. A kérdésem az, hogy valóban van -e esély arra, hogy kontaklencse miatt van baj, illetve ha nem, akkor az orrműtét lenne az egyetlen megoldás erre? Nincs esetleg fertőtlenítő orrspray? Köszönettel

        Dr. Papp Júlia válasza a kontaktlencse, szemdagadás témában

        Tisztelt kérdező! Ne szaladjunk ennyire előre. Pontosítani kellene a gyulladás típusát: a szemhéj széle vagy kötőhártya gyulladt-e be stb. Első lépésben a kontaktlencsét kellene ellenőrizni - jól illeszkedik-e, nincs túlhordás, rendben van-e a szaruhártya stb. Szükség van-e esetleg ugyanolyan típusú de más bázisgörbületű kontaktlencse illesztésére, esetleg teljen új típusú kontaktlencse kiválasztására, illesztésére. Ezt követően ellenőrizni kellene a könnyelvezető rendszer épségét, a beszűkülés mértékét stb. a további lépéseket ettől függően kell majd meghatározni.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 26., 19:53; Megválaszolva: 2011. október 29., 16:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés