• LYME-kór okozhat-e szemfenék bevérzést?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Team: Kb. másfél hónappal ezelőtt vettem észre, hogy a bal szemem központjában sötét folt akadályoz a látásban. A szemorvos megállapította, hogy a szemfenéken bevérzés van, amit fel kell oszlatni. Ennek érdekében már kaptam egy alkalommal un. anti VEGF kezelést. Ez egy új eljárás, a gyógyszert alapítványon keresztül szerzik be, injekciót nyomnak a szemfenékbe, a gyógyszer hatására elvileg a bevérzésnek fel kell szívódni. A mai kontroll vizsgálaton kiderült, hogy a szemem nem javult, újabb injekciót javasolnak. Addig is Ocuvit lutein forte 1x1 tabletta szedését írták elő. Kérdésem, hogy az újabb vitamin szedésével nem lesz-e túlzott dózis bevitele a szervezetembe? A most kezdődő kúrával kapcsolatos vitaminok mellett szedhetem? Megkockáztatom azt a megállapítást, hogy a látásom romlása is a Lyme kór pusztításának az eredménye. Esetleg szóba kerülhet a szervezetem ellenanyag termelésének szememre történő hatása (saját, minden tudományos alapot mellőző megállapítás). A szemorvos nem talál magyarázatot az elváltozás okára. A bal oldalamon történt a fertőzés, és az azt követő, a mai napig tartó idegbántalmak. LYME-kórt 2010-ben diagnosztizltak. B.burgdorferi IgG megerősítés pozitív B.burgdorferi IgGM megerősítés pozitív. Ez 2011. 10.10-i eredmény.

        Dr. Papp Júlia válasza a Lyme-kór, szemfenék bevérzés témában

        Tisztelt kérdező! A Lyme kór szemészeti tünetei között valóban szerepelhet retinalis bevérzés, sőt retina leválás is a gyulladásos tünetek mellett. A leírás alapján megfelelő a szedett vitamin összetétel. ( A lyme-kór kezelése milyen stádiumban áll most?)


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 23., 17:00; Megválaszolva: 2011. október 25., 14:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés