• Látás probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím! 1986 óta viselek szemüveget. Átlag 6 évig volt jó a lencse. Idén március óta többször cseréltem (kétszer a jobb, egyszer a bal oldalon.) Hirtelen üvegtesti homályok is megjelentek. Mivel a cilinder érték is változott a teljes kivizsgálás mellett vep, erg és keratokónusz vizsgálat is volt. Ez 491-es értéket hozott (500-ig jó). Szóval ezt meg kell majd ismételni. Azóta azt vettem észre, hogy tovább romlott a szemem, ám a szemészeten a táblát végigolvastam a szemüvegemmel. Ezután jöttem rá, hogy szürkületben állt be a változás, olyankor homályosabb a látásom.Eddig ez nem volt probléma. Mivel lehet ez összefüggésben? Tisztelettel: Kovács Imre

        Dr. Papp Júlia válasza a látásromlás szürkületben témában

        Tisztelt kérdező! Érdemes lenne valóban a keratoconus irányába pontosítani a kivizsgálást. A szaruhártya vastagság csak egy adat, emellett a szaruhártya többi paramétere, felületi térképe stb. is nagyon fontos lenne. A szürkületben, kevesebb fény mellett jobban igénybe van véve a szem, tehát a megjelenő, kialakulóban lévő eltérések, betegsége, ekkor okoznak leghamarabb panaszt.


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 19., 18:55; Megválaszolva: 2011. október 20., 23:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés